Medicul-erou Cătălin Denciu, lăudat de directorul OMS: „Haina de doctor vine cu responsabilităţi uriaşe”

Şeful OMS a avut numai cuvinte de laudă pe doctorul român care şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţi din incedniou de la Piatra Neamţ.

24 mai 2021, 15:34
Medicul-erou Cătălin Denciu, lăudat de directorul OMS: „Haina de doctor vine cu responsabilităţi uriaşe”
Cătălin Denciu

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a lăudat luni, în cadrul adunării generale a OMS, pe medicul Cătălin Denciu pentru curajul de care a dat dovadă încercând să salveze pacienții de la Spitalul din Piatra Neamț din incendiul de anul trecut. El a mai spus că OMS îl onorează luni printr-un premiu pentru ”serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care l-a dat.

”Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului”, a spus șeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a OMS.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors din Belgia. Ce se întâmplă cu el după ce a ars în incendiul de la Spitalul Judeţean

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a mai spus șeful OMS, care a invocat și alte cadre medicale care s-au luptat în pandemie.

Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Medicul Cătălin Denciu, care și-a riscat viața pentru pacienți în timpul incendiului de la Piatra Neamț, declarat Eroul Anului 2020 în Belgia

Medicul Cătălin Denciu a spus că primeşte premiul în numele personalului medical din România şi din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă, în numele tuturor pacienţilorilor COVID care au cunoscut suferinţele bolii şi în numele famililor personalului medical. ”Consider că mi-am făcut datoria faţă de pacienţii şi de colegii mei. Haina de doctor vine cu responsabilităţi uriaşe. (…) Este un premiu al celor rezistenţi, al celor care nu cedează şi al celor care merg mai departe. (…) Sănătatea este o victorie împotriva suferinţei şi a bolii. Împreună vom învinge”, a afirmat medicul.

El a mulţumit colegilor belgieni, care l-au îngrijit. Alături de Cătălin Denciu, au mai fost menţionaţi Lucy Nyambura, ofiţer de promovare a sănătăţii în Mombasa City, Kenya şi medicul Gantsengel Purev, specialist în terapie intensuvă, la Spitalul Lilitar Central din Ulan Bator, Mongolia.


loading...
Partenerii noștri