Medicul Gabriel Diaconu: „Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj dur pe pagina de Facebook, după ce senatorul PSD Şerban Nicolae, şeful Comisiei Juridice din Senat, le-a plâns de mila oamenilor condamnaţi pentru corupţie care stau înghesuiţi în puşcării.

07 mart. 2017, 18:36
Medicul Gabriel Diaconu: „Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei”

Luni, senatorul Șerban Nicolae a depus la Comisia juridică un amendament la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Acesta prevăd, printre altele, că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv; pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani; parțial, cu trei ani, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani.

„Sunt în asentimentul domnului Şerban Nicolae. Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3, cu 3 în pat, în igrasie şi mizerie.

În astfel de condiţii trebuie să stea un bătrân, un bolnav, un copil instituţionalizat, un sărman naiv al votului la pungă, un edentat, un analfabet, un terchea şi-un berchea, un tânăr mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereţi, un veşnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani mulţi. Acolo să-i ducem pe oricine, mai puţin pe cei care-şi trăiesc viaţa la fentă.

Pentru că dacă-i dau crezare domniei sale, şi dacă e să fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai să fie pentru toţi.

Dacă-i dau gir, atunci gir să fie şi pentru toţi care-au murit prematur îndopaţi cu antibiotice ca ultimă redută în faţa jegului şi-a bacteriei ce creşte numai în rahat.

Şi dacă-i dau gir, atunci cuminţi să stăm în timp ce diverşi lupi stau de vorbă cu noi despre ce-o să mai mâncăm diseară.

Nu-i doresc celulă grea nici unui borfaş, băiat de trupă, combinator de ocazie şi întreţinut instituţional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor făcute stâlci şi-al banilor băgaţi prin plasă. Îi doresc doar să facă un pic de muncă.

Muncă adevărată. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei. Muncă la curăţat veceuri prin şcolile neamului. Muncă în cot, la cot, pe coate cu toţi cei care, dimineaţă de dimineaţă, adună gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de măduve supte, de zgârciuri rămase. Cu alte cuvinte, să-şi ducă viaţa un pic (şi) prin vieţile noastre.

Ăilalţi. Ăia care încă mai muncesc. Încă mai plătesc cinstit, taxă cu taxă. Ăia care nu dorm noaptea de frica somaţiilor. Căci încă n-am ajuns să fim vlădică şi opincă”, a scris dr. Gabriel Diaconu pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie şi nu cred că doar legea graţierii rezolvă problema din penitenciare