Medicul Gheorghe Burnei, prima reacție după ce instanța l-a obligat să plătească daune uriașe în ”cazul Amira”: ”Sunt nevinovat”

Medicul Gheorghe Burnei va contesta decizia instanței care-l obligă să plătească o sumă uriașă uneia dintre pacientele sale, care l-a acuzat că a mutilat-o pe viață.

22 dec. 2023, 08:30
Medicul Gheorghe Burnei, prima reacție după ce instanța l-a obligat să plătească daune uriașe în ”cazul Amira”: ”Sunt nevinovat”

Medicul Gheorghe Burnei vrea să conteste decizia Judecătoriei sectorului 4, care a stabilit acordarea unor despăgubiri civile consistente pentru una dintre fostele paciente ale doctorului. Este vorba despre cazul Amira Camelia Hamed, o tânătă acum în vârstă de 26 de ani, fostă pacientă operată de medicul Burnei.

Judecătorii au stabilit, pe 18 decembrie 2023, că Gheorghe Burnei, în solidar cu Spitalul Clinic pentru Copii Marie Skladowska Curie, trebuie să-i plătească Amirei daune morale în valoare de 125.000 de euro și daune materiale de 18.755 lei. Totodată, instanța a stabilit ca tânăra să beneficieze de plata unei prestații periodice lunare reprezentate de diferența dintre salariul minim pe economie și pensia de invaliditate. Potrivit deciziei instanței, sumele vor fi înaintate de societatea de asigurare care avea contract cu spitalul. Decizia nu este definitivă.

Procesul care l-a vizat pe Gheorghe Burnei a fost unul civil, care a început în anul 2016, la scurtă vreme după publicarea unei investigații realizate de Casa Jurnalistului. Inițial, cazul a fost clasat pe motiv că faptele, care au avut loc în 1998 (când Amira avea doar 1 an), s-au prescris.

Gheorghe Burnei a dezvăluit că soluția instanței este nedreaptă. ”Eu consider că sunt nevinovat. Voi cere apel”, a declarat medicul Gheorghe Burnei, pentru FANATIK.