Ginecologul prins în flagrant în timp ce primea mită de la o gravidă, arestat preventiv

Medicul ginecolog Mircea Daviţoiu de la Spitalul Municipal Caracal, acuzat de luare de mită după ce i-a cerut bani unei paciente care pieduse o sarcină, pentru a-i face chiuretaj, a fost arestat preventiv pentru zece zile de către magistraţii Tribunalului Olt.

12 iun. 2013, 07:21
Ginecologul prins în flagrant în timp ce primea mită de la o gravidă, arestat preventiv

Magistraţii au admis, marţi după-amiază, propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 10 de zile pe numele medicului din Caracal. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Medicul ginecolog Mircea Daviţoiu, în vârstă de 66 de ani, a fost reţinut luni seară, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 220 de lei de la o pacientă pentru a-i face un chiuretaj.

Conform anchetatorilor, femeia, în vârstă de 33 de ani, care suferise un avort spontan, i-ar fi oferit doctorului toţi banii pe care îi avea la ea, respectiv 20 de lei, pentru a-i face chiuretajul, însă medicul i-ar fi cerut încă 200 de lei.

Potrivit procurorului Adrian Aspra, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Olt, tânăra a mers la Poliţie şi l-a reclamat pe doctor, iar ulterior a fost organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce primea suma cerută.

Medicul Mircea Daviţoiu este angajat la Spitalul Municipal Caracal cu contract de prestări servicii şi asigura numai gărzile Secţiei Ginecologie.