Medicul legist Dan Mărculescu face lumină în cazul contraexpertizei ADN cerute de Alexandru Cumpănaşu VIDEO

Medicul legist Dan Mărculescu a explicat la România TV cum se face această expertiză internațională, cum vor fi trasportate oasele și dinții găsiți în butoiul din curtea lui Dincă dar și unde au greșit medicii de la INML. Mai mult, acesta a explicat și de ce el, ca medic legist, nu ar emite un certificat constatator al decesului în acest caz.

03 sept. 2019, 13:30
Medicul legist Dan Mărculescu face lumină în cazul contraexpertizei ADN cerute de Alexandru Cumpănaşu VIDEO

„Aceasta contraexpertiza in primul rand trebuie sa se ridice probele folosite in prima expertiza de catre organele abilitate si sa fie dupa o prealabila intelegere cu institutia care va face aceste teste sa fie transportate sigilate la institutia care va face testul. Nu familia umbla cu probele in buzunar. Prin rerezentanti oficiali ai organelor abilitate, nu merg eu cu probele in buzunar la Universitatea Erasmus din Rotterdam sau in Haga si le spun, totul trebuie sa fie oficial. 

Cat dureaza contraexpertiza? Depinde de cei care le preiau. Pot sa aiba taxa de urgenta dar nu stiu, nu m-am izbit de aceasta problema. Certitudinea este ca si la noi in tara se lucreaza pe os ADN, la Timisoara, la Iasi si la Institutul de Criminalistica. Din oase nu au putut sa afle nimic cred ca de aici vrea Cumpanasu sa verifice! Cheia este in alta parte, din balbaiala, s-a spus os coxal, apoi la cartilaj, apoi un dinte si acum s-a ajuns la 7 dinti. Ca medic trebuie sa fii scurt si la subiect. Dupa raportul final prezentat de DIICOT, IML poate emite certificat de deces?

Eu personal m-as abtine, eu ca medic legist m-as abtine. Legea spune ca medicul legist poate emite certificatul constatator al decesului dupa atopsia completa. Rezultatul ADN nu inseamna autopsie completa”.