Medicul Mihai Craiu închide Spitalul Virtual pentru Copii, după mai multe atacuri: „Am altele mai bune de făcut, la spitalul real”

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a anunţat că închide proiectul Spitalul Virtual pentru Copii.

03 dec. 2021, 12:15
Medicul Mihai Craiu închide Spitalul Virtual pentru Copii, după mai multe atacuri: „Am altele mai bune de făcut, la spitalul real”
Mihai Craiu, apel disperat: Nu vă mai trataţi singur de covid-19

Medicul Mihai Craiu a transmis, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, că pune capăt proiectului pentru că s-a săturat de atacuri.

„Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…
Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane.
Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg.

Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. In afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar…
Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții.
Cam asta a fost”, a scris medicul Mihai Craiu, pe Facebook.

Citeşte şi: O fetiţă în vârstă de un an a murit din cauza COVID-19

„Doctorul Craiu Mihai e unul dintre oamenii de aur pe care îi are Romania și nu sunt cuvinte mari. Sunt rare dăruirea, răbdarea, empatia cu care își face profesia. Niciodată nu a refuzat sprijinul, cand i l-am cerut pentru copii. Iar Spitalul Virtual pentru Copii a ajutat mii de părinți, le-a dat încredere. De aceea îmi pare extrem de rău că atmosfera de multe ori agresivă din social media îl face pe dr. Craiu să renunțe la Spitalul Virtual, un loc esențial pentru părinți, pentru noi. Eu îl asigur pe dr. Craiu de solidaritatea și prețuirea noastră și îi mulțumesc”, a scris, după anunţul medicului, Gabriela Alexandrescu, presedinte Executiv al Salvati Copiii Romania.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă. Vaccinarea, cea mai eficientă metodă”