Medicul ortoped de la SJU Braşov, arestat la domiciliu. Marius Nica este acuzat de luare de mită

Medicul ortoped de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, acuzat de luare de mită, a fost arestat vineri la domiciliu. Curtea de Apel Braşov a admis contestaţia procurorilor la decizia dată, marţi, de Tribunal, de cercetare a doctorului sub control judiciar.

14 aug. 2015, 14:45
Medicul ortoped de la SJU Braşov, arestat la domiciliu. Marius Nica este acuzat de luare de mită

Medicul ortoped Marius Nica a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia instanţei este definitivă.

Medicul, în vârstă de 44 de ani, a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea 900 de lei de la un investigator sub acoperire în schimbul unei intervenţii chirurgicale, iar un medic anestezist a fost prins luând mită 200 de lei.

La data de 10 august 2015, într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, s-a organizat prinderea în flagrant a inculpatului NICA MARIUS, medic ortoped în cadrul Secţiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, imediat după ce acesta a primit suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu respectiv pentru a practica o intervenţie chirurgicală, ca urmare a pretinderii anterioare a acestei sume de bani.

De asemenea, la datele de 16 şi 20 iulie 2015 acelaşi inculpat a pretins, de la un alt investigator autorizat în cauză, suma de 1.000 lei, în legătură cu îndeplinirea aceloraşi îndatoriri de serviciu, respectiv pentru a practica o intervenţie chirurgicală investigatorului desemnat.

Din sumele de bani pretinse anterior fiecărui investigator, suma de câte 150-200 lei a fost solicitată de inculpat pentru pretinsa influenţă pe lângă medicii anestezişti din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, promiţând că îi va determina pe ace?tia să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, referitor la interven?iile chirurgicale asupra investigatorilor autorizaţi în cauză.

Urmare promisiunilor făcute, la data de 10 august 2015, suspecta STOICA MARIANA, medic anestezist în cadrul aceluiaşi spital, a primit de la unul dintre investigatorii autorizaţi suma de 200 lei, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica intervenţia chirurgicală stabilită pentru dimineaţa acestei zile.

În prezent inculpatul NICA MARIUS este cercetat în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi respectiv trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 iar suspecta STOICA MARIANA relativ la săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

Faţă de inculpatul NICA MARIUS urmează a se dispune luarea măsurii reţinerii pentru o durată de 24 de ore, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate acordat de către Direcţie de Operaţiuni Speciale.

Vezi: Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul General în legătură cu nereguli la achiziţia testelor pentru TBC