Medicul Radu Țincu: „Situația de la ATI se va agrava în perioada următoare”. Ce spune despre riscul infectării în secțiile de vot

Situația din secțiile de Terapie Intensivă se va agrava tot mai mult fiindcă numărul pacienților infectați cu COVID și care sunt în stare gravă e în creștere, a declarat Radu Țincu, medic primar la secția de ATI de la Spitalul Floreasca din Capitală.

06 dec. 2020, 15:29
Medicul Radu Țincu: „Situația de la ATI se va agrava în perioada următoare”. Ce spune despre riscul infectării în secțiile de vot

Declarațiile medicului Radu Țincu au fost făcute în contextul în care astăzi a fost înregistrat un nou record de pacienți la ATI.

„Din păcate, situația de la ATI va continua să se agraveze și în perioada următoare. Dacă luăm în calcul această stabilizare a numărului de îmbolnăviri la 8-9000 de cazuri, acest platou va genera un număr suficient de mare de pacienți care vor avea nevoie de Terapie Intensivă”, a declarat Radu Țincu, potrivit B1TV.

”Pe de altă parte, viteza cu care vin către Terapie Intensivă este mult mai mare decât cea cu care ies și atunci de produce o disproporție de cei care au nevoie de Terapie Intensivă și capacitatea noastră în a-i prelua. Dacă vom rămâne pe un platou la 8-9000 de cazuri, va genera o presiune și singura soluție pe a-i putea gestiona este să creștem capacitatea în sectorul COVID, adică paturi din secțiile non-COVID vor fi detașate pentru pacienții cu coronavirus”, a adăugat Radu Țincu.

Radu Țincu, despre riscul de infectare la vot

În ceea ce privește riscul de infectare în secțiile de vot, Radu Țincu a spus că acesta rămâne redus dacă vor fi respectate regulile sanitare.

”Va trebui să respectăm distanțarea fizică în spațiul exterior. În momentul în care ajungem în interior, recomandăm să folosim la intrare substanțele de dezinfectare, astfel încât mâinile să fie curatetși după ce încheiem procesul de vot sa ne dezinfectam la ieșire. Dacă respectam toate aceste reguli, inclusiv masca de protecție, cel mai probabil nu ne vom infecta nici pe noi și nici pe ceilalți”, a spus Radu Țincu.

Peste 5.200 de cazuri noi, 134 de decese în 24 de ore. Aproape 1.300 de pacienţi la ATI

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) în 24 de ore. 134 de perssoane infectate cu coronavirus au murit. 1.289 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI.

Până astăzi, 6 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 513.576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 405.612 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 12.320 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Aproape 1.300 de pacienţi la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.587. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.255.481 de teste. Dintre acestea, 17.530 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.391 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.139 la cerere.