Medicul român acuzat de CRIMĂ în Ungaria, ELIBERAT din arest preventiv. Acesta a fost reţinut într-un alt dosar

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât ca medicul Dan Stamatiu, care şi-a omorât fosta iubită şi pe soţul acesteia, în Ungaria, să nu fie predat autorităţilor din Ungaria. Decizia este una definitivă. Bărbatul urmează să fie judecat în ţară, în dosarul în care este acuzat de trafic şi deţinere ilegală de armă letală.

22 sept. 2016, 06:10
Medicul român acuzat de CRIMĂ în Ungaria, ELIBERAT din arest preventiv. Acesta a fost reţinut într-un alt dosar

Curtea de Apel Cluj a confirmat, in urma cu aproape doua saptamani, mandatul european de arestare emis de autoritatile din Ungaria pe numele medicului roman Dan Stamatiu. Cu toate acestea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea avocatei lui Dan Stamatiu ca barbatul sa nu fie extradat, potrivit b1.ro.

Desi a comis doua crime in Ungaria, medicul Dan Stamatiu a fost eliberat de magistratii de la ICCJ, insa acesta nu s-a bucurat prea mult timp de libertate. Judecatorii au motivat decizia spunand ca doctorul trebuie sa fie judecat si sa-si execute mai intai pedeapsa pentru faptele savarsite pe teritoriul Romaniei.

Imediat dupa ce a fost eliberat din arestul preventiv, Dan Stamatiu a fost dus de politisti la audieri si retinut pentru 24 de ore in dosarul in care este judecat pentru trafic si detinere de arma letala.

Doctorul urmeaza sa fie dus joi in fata judecatorilor de la Tribunalul Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Pentru aceste fapte, medicul ar putea primi pana la cinci ani de inchisoare.

Cand va ajunge in Ungaria, medicul roman va fi judecat pentru omor deosebit de grav. Dan Stamatiu a recunoscut ca si-a ucis fosta iubita si pe sotul acesteia, dupa ce femeia l-a respins. Imediat dupa dublul asasinat, a fugit in Romania, dar a fost prins pe o strada din Cluj.