Medicul-şef de la Penitenciarul Aiud, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

Medicul-şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda, a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a cerut 500 de euro mită de la un deţinut.

31 ian. 2014, 08:57
Medicul-şef de la Penitenciarul Aiud, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

În acelaşi dosar, Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, a fost condamnat tot la 4 ani închisoare cu suspendare, în timp ce deţinutul Ionel Marin a primit 4 ani închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Raul Hancheş, unul din liderii lumii interlope din Alba Iulia, cunoscut sub porecla Pricu, a primit şi el 4 ani închisoare cu executare, iar un alt deţinut, Marian Stanciu, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare.

Instanţa supremă a respins joi recursurile inculpaţilor şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2013, decizia fiind definitivă.

În iulie 2011, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe medicul-şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda, pentru luare de mită şi pe Sorin Gabriel Moldovan, ofiţer în cadrul Penitenciarului Aiud, pentru complicitate la luare de mită.

De asemenea, deţinuţii Ionel Marin, Raul Nicolae Hancheş şi Stanciu Marian au fost deferiţi justiţiei pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2010, medicul-şef a pretins şi primit de la deţinutul Marin Ionel suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej, unde spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată.

Deţinutul Ionel Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată.

Banii au fost remişi prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi al lui Raul Hancheş.

La rândul său, deţinutul Marian Stanciu i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş.