Medicul Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, după ce fetiţa cu braţele replantate a dansat din nou: „Îţi mulţumesc pentru lecţia de viaţă pe care ne-o oferi, draga Alexia!”

Alexia, fata cu mâinile replantate în urma accidentului de la Paşcani, a dansat pentru prima dată de la incident, iar dr. Susanu a postat un mesaj emoţionant.

14 feb. 2023, 10:28
Medicul Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, după ce fetiţa cu braţele replantate a dansat din nou: „Îţi mulţumesc pentru lecţia de viaţă pe care ne-o oferi, draga Alexia!”

Micuţa cu braţele replantate în mod miraculos de medicul Sidonia Susanu a uimit din nou pe toată lumea. Tânăra a fost prezentă alături de colegii de la Şcoala de Dans G-Power. La exact două luni de la dezastrul rutier de la Paşcani, Alexia a dansat pentru prima dată.

Sidonia Susanu, „îngerul copiilor”, se revoltă după ce a replantat braţele Alexiei: ”Nici unul dintre voi nu știe ce drame am trăit în sufletul meu când banii spitalului se cheltuiau pe altceva”

Iti multumesc pentru lectia de viata pe care ne-o oferi, draga Alexia! Tu esti intruchiparea binelui capabil sa invinga orice obstacol i l-ar pune viata!
Azi, de Sarbatoarea Iubirii, iti promit ca voi fi mereu alaturi de tine!
PS: pentru cei care nu o cunosc, Alexia este fetita in verde, la 2 luni de la accident„, a scris Sidonia Susanu pe Facebook.

Recent, medicul Sidonia Susanu, care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate într-un accident auto de autocar produs la Pașcani, a răbufnit față de unele reacții din spațiul public. Într-un mesaj postat pe Facebook, medicul din Iași a criticat ”comentariile și articolașele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor „parodii” și pe cei care au afirmat că ”face o clinică de plantat organe”.

Aceştia au organizat o coregrafie specială, la care au luat parte şi Alexia, dar şi fratele ei, Eric. “Dansul nu are limite, dansul e medicament pentru suflet. Mulţumim Alexia pentru surpriză. Zâmbitoare şi plină de viaţă cum te ştim”, este postarea care însoţeşte filmul care prezintă miracolul Alexiei.

Dr. Sidonia Susanu, despre maratonul de 20 de ore pentru replantarea braţelor unei adolescente: O dată la 7-8 ore am făcut pauză să bem apă
Şi tatăl tinerei a postat la scurt timp un mesaj prin care îşi arată admiraţia pentru puterea fiicei lui. “Ar trebui cu toţii să învăţăm de la tine cum să facem toţi, totul mai bine, pentru că tu tot ce faci, faci pentru că aşa simţi, iar ce simţi şi cum simţi tu să faci tot ce faci, pentru noi ar trebui să fie povaţă. Ai o putere mult peste a noastră. Eşti o luptătoare aşa cum nu credeam că există. Te iubim mai mult decât putem noi să ştim”, a scris Florin Tudose, tatăl Alexiei.

Tânăra urmează un lung proces de recuperare pentru a-şi putea din nou folosi braţele. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi i-au salvat ambele mâini unei fete care a fost grav rănită în accidentul de la Paşcani, în care un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat. Alexia va fi supusă şi altor operaţii şi va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie.