Medicul Tudor Ciuhodaru contestă noile restricţii impuse de teama Omicron. „Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame”

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, spune că varianta Omicron este de multă vreme în circulație, dar consideră că autorităţile nu pot impune la nesfârşit restricţii.

18 dec. 2021, 17:44
Medicul Tudor Ciuhodaru contestă noile restricţii impuse de teama Omicron. „Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame”

„Omicron este de foarte mult timp în circulație. Sunt câteva reguli simple de care să ținem cont. Evitați contactul cu persoane, evitați aglomerația, mijloaele de transport în comun, aici există risc major de a intra în contact cu persoane infectate. Respectați măsuri de barieră, de protecție, purtatul măștii, spălat pe mâini, vaccinare în contextul unui consimțământ informat. Nu poți impune restricții la nesfârșit. Trebuie o strategie. Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame”, a declarat Tudor Ciuhodaru, sâmbătă, la Realitatea PLUS.

Citeşte şi EXCLUSIV | Medicul Tudor Ciuhodaru dă de pământ cu guvernanţii după recordul de decese COVID. „Ne-au transformat în cimitirul Europei, s-au uitat patru luni la TV şi n-au construit o unitate ATI”

Totuşi, pe fondul îngrijorărilor legate de Omicron, în toată Europa apar noi restricţii, unele dintre ele nemaiîntâlnire din primăvara lui 2020.

Sâmbătă, landurile din Germania au cerut guvernului central să înăsprească regulile de intrare în ţară pentru a limita răspândirea Omicron şi să suspende traficul dinspre Marea Britanie, extrem de afectată de această variantă a coronavirusului.

Trebuie să întârziem cât mai mult posibil răspândirea acestei variante îngrijorătoare şi extrem de contagioase„, a subliniat ministrul sănătăţii din Bavaria, Klaus Holetschek, citat într-un comunicat.

Germania, deja afectată de o înmulţire semnificativă a contaminărilor cu COVID-19, trebuie să se pregătească de un nou „val masiv” legat de răspândirea Omicron, a atras atenţia anterior Karl Lauterbach, noul ministru al sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach.

Citeşte şi Tudor Ciuhodaru e împotriva certificatului verde: Vreau ca toți românii să poată să aibă dreptul la viață fără pașaport în această țară!