EXCLUSIV Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort: „Era fragil de la natură, cred că a făcut şi o criză de apnee”

Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut declaraţii în exclusivitate pentru Româniatv.net, despre bebeluşul mort de la Suceava. Doctorul este părere că bebeluşul a făcut şi o criză de apnee, i s-a oprit respiraţia, după ce a fost băgat în cristelniţă.

02 feb. 2021, 14:59
EXCLUSIV Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort: „Era fragil de la natură, cred că a făcut şi o criză de apnee”
Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort de la Suceava

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort de la Suceava. „Teoretic, botezul se face de la 40 de zile în sus. Este complicat de spus ce nu a făcut sau a făcut greşit preotul acolo, în cazul botezului de la Suceava”, ne-a declarat în exclusivitate Tudor Ciuhodaru.

„Copiii se agită în apă, se apără”

După speculaţiile apărute, potrivit cărora unul dintre motivele decesului bebeluşului ar fi poziţia în care a fost botezat copilul, cu faţa în sus, medicul Ciuhodaru spune: „Pentru ca un copil să fie înecat, nu este suficient să fie băgat cu capul în apă. Pentru că ei se agită, se apără. Dar acest copil, fiind, probabil, „fragil” de la natură, nu a avut suficientă putere. Eu cred că a făcut şi o criză de apnee, i s-a oprit respiraţia.Un bebeluş nu trebuie alăptat înainte să fie băgat în apă. Nu ştiu dacă acest copil a fost sau nu hrănit”, ne-a mai spus medicul.

Citeşte şi: Imagini de la botezul în urma căruia bebeluşul de şase săptămâni din Suceava a murit. Greşeala preotului, uşor de identificat chiar şi de necunoscători

Bebeluşul a murit a doua zi după ce a fost botezat.

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre bebeluşul mort de la Suceava

Doctorul are şi o serie de recomandări pentru părinţi. Înainte de orice gest, cum ar fi botezul, în cazul unui copil născut prematur, să consulte medicul care are în grijă bebeluşul.

„Bebeluşii născuţi prematur sunt foarte fragili, din punct de vedere respirator. Atenţie la copii cu fragilităţi, cei născuţii prematur sunt la această categorie. La aceştia pot apărea crize de apnee, de oprire a respiraţiei, fără să îl bage în apă.

Recomandarea mea este ca, de fiecare dată, când se face ceva la un copil cu fragilităţi sau probleme de sănătate, orice gest intenţionăm să facem pentru el, cum ar fi botezul, să consultăm şi medicul care are în îngrijire copilul, tocmai ca să reducem la minim orice variantă neplăcută„, a mai declarat Tudor Ciuhodaru pentru Romaniatv.net.

Bebeluşul a fost botezat la o biserică din Suceava,

Preotul care a săvârşit slujba botezului, suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei

Preotul din Suceava care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș de doar șase săptămâni și-a pierdut viața, nu mai poate sluji, cel puțin până la finalizarea anchetelor dispuse în acest caz. Acesta a fost suspendat din funcție.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, este cel care a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava.

Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-o intervenție la Medika TV.

https://www.youtube.com/watch?v=X21ZI1GFzA0&feature=emb_logo