Medicul Virgil Musta, optimist că numărul de cazuri de COVID-19 va scădea curând. „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni”

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă.

02 aug. 2020, 14:17
Medicul Virgil Musta, optimist că numărul de cazuri de COVID-19 va scădea curând. „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni”

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat dr. Virgil Musta, la Digi24, numărul de cazuri de coronavirus anunțat duminică de autorități, când din nou numărul a fost de peste 1.000. Medicul spune că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp. „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor„, estimează medicul.

Citeşte şi Veşti proaste pentru românii care vor să plece în Italia. Se prelungeşte măsura carantinării

Totodată, Virgil Musta arată că este adeptul măsurilor locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus. „Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Duminică intră în vigoare o serie de reguli privind reducerea programului la baruri și terase în mai multe județe din țară și în București, măsuri decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. De asemenea, în aproape jumătate din țară autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate. Pe lângă aceasta, mai multe localități din țară au fost puse în carantină, cu limitarea drastică a deplasărilor în și din localitățile respective.