Medvedev, dupa decizia CPI in privinta lui Putin: Toţi oamenii sunt „sub Dumnezeu și sub raza de acțiune a rachetelor

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin. Medvedev ameninţă CPI cu un atac cu o rachetă hipersonică de tip Oniks de la Marea Nordului.

20 mart. 2023, 20:26
Medvedev, dupa decizia CPI in privinta lui Putin: Toţi oamenii sunt „sub Dumnezeu și sub raza de acțiune a rachetelor

Medvedev îi îndeamnă pe judecătorii CPI ”să se uite cu atenţie la cer”. Odinioară o figură mai degrabă liberală în regimul rus, Medvedev a devenit unul dintre cei mai aprigi susţinători ai ofensivei împotriva Ucrainei şi îşi multiplică declaraţiile pline de vitriol împotriva Kievului şi aliaţilor din Occident ai acestuia.

„Pe cine a adus în fața justiției? Trei duzini de necunoscuți. Președintele Sudanului a scuipat pe aceste acuzații și, în ciuda unei lovituri de stat militare în propria sa țară, nu este disponibil pentru `justiție`. Ceilalți nu merită să fie menționați deloc. Cu alte cuvinte, eficiența ei este nulă”, a afirmat Medvedev, potrivit HotNews.ro.

„O țară și liderii săi pot fi judecați în două cazuri: 1. când țara însăși a slăbit extrem de mult, aproape și-a pierdut suveranitatea și a îndrăznit să accepte un proces pentru ea însăși; 2. când țara a pierdut războiul și a capitulat. Este imposibil să se întâmple altfel. Și toată lumea înțelege acest lucru. Apropo, cel mai discreditat episod care a ucis credibilitatea aproape nulă a tribunalului a avut legătură cu crimele SUA în Afganistan și Irak. Curtea s-a c…t pe ea însăși și nu a putut face nimic”, a continuat el.

Război în Ucraina. Vladimir Putin anunţă că analizează planul de pace cu omologul său chinez Xi Jinping
Înaltul oficial rus a spus, făcând referire la mandatul de arestare pentru Putin, că „judecătorii de la CPI se agită degeaba” și că doar au vrut să arate că nu „s-au c…t în pantaloni în fața celei mai mari puteri nucleare”.

În acest punct al mesajului său de pe Telegram, Medvedev trece la amenințări, transmițându-le judecătorilor CPI că toți oamenii sunt „sub Dumnezeu și sub (rază de acțiune) de rachete.

„Ne putem foarte bine imagina o lovitură hipersonic de la mică distanță din Marea Nordului, de pe o navă rusească asupra tribunalului, de la Haga. (…) Iar tribunalul este doar o organizație internațională mizerabilă, nu populația unei țări NATO. Așa că nici nu se va declanșa un război. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău. Așa că, cetățeni judecători, priviți cu atenție spre cer…”, a mai scris el.

Război în Ucraina. Vladimir Putin anunţă că analizează planul de pace cu omologul său chinez Xi Jinping
Curtea Penală Internațională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al comisarului rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova pentru un presupus plan de deportare a copiilor ucraineni în Rusia.

Reamintim că în urmă cu un an, mai exact pe 24 februarie 2022, Rusia a surprins o întreagă planetă, lansând o „operațiune specială” și de „denazificarea a Ucrainei”.