Megadeth, show exploziv la Arenele Romane VIDEO

Americanii de la Megadeth au oferit un nou show exploziv miercuri seara la Arenele Romane din Bucureşti, în primul concert live din cadrul turneului de promovare a celui mai nou album al trupei - "Super Collider".

23 mai 2013, 07:01
Megadeth, show exploziv la Arenele Romane VIDEO

Dave Mustaine, însoţit de Dave Ellefson (bass), Shawn Drover (tobe) şi Chris Broderick (chitară), a urcat pe scenă aproape de ora 22,00, cu aproape 45 de minute întârziere faţă de ora anunţată pentru începerea concertului. Ei au fost întâmpinaţi de cei peste 3.000 de fani prezenţi la concert cu o explozie de aplauze şi ovaţii, scrie Agerpres.

Turst, Hangar 18 şi Public Enemy No. 1 au fost primele melodii din concert interpretate de Dave Mustaine la unison cu rockerii care se înghesuiau în faţa scenei să fie cât mai aproape de idolul lor.

Bună seara. Este plăcut să putem spune că începem turneul mondial în România„, s-a adresat solistul Megadeth publicului.

Chemat la marginea scenei de fani, Dave Mustaine a primit un steag tricolor şi un banner pe care erau desenate chipurile celor patru membri ai trupei. După ce a defilat pe scenă cu steagul pe umeri, solistul a legat tricolorul la microfon, unde a rămas pe toată durata spectacolului.

Din setlistul concertului nu au lipsit hiturile cunoscute şi aşteptate de toţi rockerii veniţi la Arenele Romane precum ‘Countdown to Extinction, She Wolf, Architecture of Aggression, Sweating Bullets, Ashes in Your Mouth, A Tout Le Monde ori Symphony of Destruction.

Printre piesele bine primite de public s-a numărat şi cea care dă titlul noului album, „Super Collider”, interpretată în premieră live pe o scenă.

Ultima piesă din concert a fost „Peace Sells”. Aplauzele şi cererile de bis i-au adus înapoi pe scenă pe cei patru membri ai trupei Megadeth pentru încă o melodie, „Holy Wars… The Punishment Due”.

În deschiderea show-ului Megadeth, pe scenă au urcat cei de la Trooper, una dintre cele mai titrate trupe heavy metal de la noi. Ei au mai susţinut concerte pe aceeaşi scenă alături de Iron Maiden, Manowar, Scorpions, Prodigy, Judas Priest, Whitesnake, WASP, Europe, Sepultura, Rasmus, Dog Eat Dog, Nazareth, Royal Hunt etc.

După spectacolul susţinut miercuri seara la Bucureşti, Megadeth va continua turneul cu spectacole la Oslo, Norvegia, pe 24 mai, Copenhaga, Danemarca, pe 25 mai, Groningen, Olanda, pe 26 mai, Bruxelles, Belgia, pe 27 mai, Fribourg, Elveţia, pe 29 mai.

Megadeth a fost fondată de Dave Mustaine în 1983 în Los Angeles, imediat după plecarea sa din Metallica. Noua trupă s-a remarcat imediat, reuşind să atragă atenţia publicului american asupra stilului thrash metal. Ovaţionată atât de public, cât şi de critici, Megadeth este una dintre puţinele trupe nominalizate de şapte ori consecutiv la premiile Grammy.

În cei aproape 30 de ani de la înfiinţare şi sute de concerte susţinute live, Mustaine şi trupa sa au adunat discuri de platină, zeci de premii şi milioane de fani pe toate continentele.

Momentul de cumpănă al trupei a fost în 2002, când Dave Mustaine a suferit o leziune gravă la mâna stângă, care aproape i-a paralizat braţul, întâmplare urmată de destrămarea Megadeth. Doi ani mai târziu, în 2004, Mustaine s-a recuperat fizic şi a reunit trupa, spre marea bucurie a fanilor din întreaga lume. 

Trupa RAMMSTEIN revine în România: Germanii vor cânta la Bucureşti, pe 28 iulie 2013