Meleşcanu, atac la Tăriceanu: Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land

Teodor Meleşcanu, preşedintele Senatului, îi transmite liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, că nu crede în "sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land", ci în "dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii".

12 sept. 2019, 11:44
Meleşcanu, atac la Tăriceanu: Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land

„ALDE se află la o răscruce de drumuri; trebuie să alegem: – continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 şi cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptam către o fundătură, eventual dispărând de pe scena politică? Este o întrebare la care numai membrii ALDE pot răspunde, nu un singur om, chiar dacă azi el este preşedintele ALDE (sau doi, trei care îl izolează). Dragă Călin, eu cred în dialog, în raţiune şi în logică, pentru binele naţiunii. Nu cred în sancţiuni, excluderi şi apucături de dictator din Banana Land”, a scris Teodor Meleşcanu pe Facebook.

El îi transmite lui Tăriceanu că este deschis la dialog şi colaborare.

„Aceasta nu este o luptă între mine şi tine, este o alegere bună sau o alegere greşită. Nu eu sunt problema ta, dar pot fi parte din soluţie şi sunt oricând deschis la dialog, cooperare şi colaborare. Competiţia ne face mai performanţi, iar colaborarea mai buni. De-a lungul istoriei, au fost prea mulţi cei care şi-au făcut un ţel din a dezbina neamul nostru. Ştiu că tu nu faci parte dintre aceştia. Să distrugi este foarte uşor, să construieşti este foarte greu, cere multă inteligenţă, muncă şi patriotism”, adaugă Meleşcanu în mesajul transmis liderului ALDE. 

Meleşcanu, despre excluderea din ALDE: Îmi voi căuta dreptatea în justiţie

Teodor Meleşcanu consideră că excluderea lui din partid este neconstituţională şi ilegală.

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat Meleşcanu la Parlament. 


loading...