Meleşcanu, despre dezvoltarea relaţiilor cu Rusia: Când iniţiem anumite măsuri, e o atitudine ostilă în media şi societate

Teodor Meleșcanu, propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, a afirmat joi, vorbind despre relațiile României cu Rusia, că, de fiecare dată când sunt inițiate anumite măsuri, există o atitudine "extrem de ostilă" în mass-media și în societate.

29 iun. 2017, 09:07
Meleşcanu, despre dezvoltarea relaţiilor cu Rusia: Când iniţiem anumite măsuri, e o atitudine ostilă în media şi societate

Meleșcanu a fost întrebat la audierile din Comisiile reunite de politică externă și pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților ce măsuri va lua în ceea ce privește Rusia, având în vedere că în raportul de evaluare a activității fostului Guvern se spune că relațiile cu această țară nu au fost dezvoltate.

„Dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă — aici e o chestiune (…) foarte grea, pentru că pe de o parte se reproșează acest lucru, iar pe de altă parte, când inițiem anumite măsuri, e o atitudine extrem de ostilă, dacă vă uitați la zona de mass-media și la nivelul societății”, a spus Meleșcanu.

În opinia acestuia, relațiile dintre România și Rusia trebuie să fie „pragmatice” și bazate pe principiile dreptului internațional și pe interesul reciproc.

„Relațiile cu Rusia, pentru noi, sunt relații importante și ne dorim niște relații pragmatice, bazate pe principiile dreptului internațional și pe interesul reciproc. La ora actuală, Rusia, din păcate, este într-o situație în care se află sub sancțiuni, deci tot ceea ce am dori să facem trebuie să facem ținând cont de ceea ce înseamnă poziția Uniunii Europene și a Statelor Unite, în materie de sancțiuni economice”, a arătat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă și pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților.