Membri importanţi ai Caselor Regale şi-au anunţat prezenţa la înmormântarea Regelui Mihai VIDEO

Membri importanţi ai Caselor Regale şi-au anunţat prezenţa la înmormântarea Regelui Mihai. Prinţul Charles de Wales, Regina Sofia a Spaniei care îl numea pe Regele Mihai, vărul său preferat sau Regele Filip al Belgiei se numără printre participanţii la funeraliile Regelui.

13 dec. 2017, 11:05
Membri importanţi ai Caselor Regale şi-au anunţat prezenţa la înmormântarea Regelui Mihai VIDEO

Prinţul Charles al Marii Britanii, Regina Sofia a Spaniei, alături de Juan Carlos, Regina Anne-Marie a Greciei, dar şi prinţul Alexander al Serbiei vor veni în România la funeraliile Regelui Mihai I, potrivit România TV. De asemenea va veni la Bucuresti si principele Lorez al Belgiei, acesta este si membru în Consiliul Regal al Familiei Regale a României.

Aeronava Spartan cu sicriul suveranului a aterizat pe Aerportul Otopeni cu puţin înainte de ore 11. La aeroport, sicriul Regelui Mihai a fost întâmpinat de fiicele Majestăţii Sale, reprezentanţi ai Preşedinţiei şi ai Guvernului, dar şi de fostul principe Nicolae şi de logodnica acestuia.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment.

Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

Citeşte şi Familia Regală, reunită la căpătâiul Regelui Mihai VIDEO