Membrii CNA, despre acuzele că se urmăreşte închiderea RealitateaTV: „Minciuni, minciuni, minciuni”

Membrii CNA au reacţionat după ce Rareș Bogdan a afirmat că forul audiovizual ar fi plănuit într-o ședință informală la care au fost invitate televiziunile de știri să închidă Realitatea TV. Forul audiovizual contrazice vehement afirmațiile moderatorului Realitatea TV.

16 feb. 2017, 14:33
Membrii CNA, despre acuzele că se urmăreşte închiderea RealitateaTV: „Minciuni, minciuni, minciuni”

Monica Gubernat, membru CNA, a deschis şedinţa de joi cu acuzele aduse de realizatorul tv în emisiunea de miercuri seară de la Realitatea TV. 

„Aș vrea să neg cu vehemență că în discuția informală de ieri (marţi – n.r.) cu radiodifuzorii s-a discutat vreun moment situatia amenzilor. Nu s-a discutat acest lucru și bănuiesc că și ceilalți colegi participanți pot confirma așa ceva. Dar vreau sa îl asigur pe domnul Rareș Bogdan ca în ce privește radiodifuzorul Realitatea TV legea va fi respectata la virgulă și că nu va fi un post discriminat in raport cu celelalte posturi si nici celelalte posturi nu vor fi discriminate în raport cu Realitatea TV”, a declarat Monica Gubernat, citată de PaginadeMedia

Un alt membru CNA, Gabriel Tufeanu, participant și el la ședința infromală cu reprezentanți ai televiziunii de știri, a confirmat spusele colegei sale.

„Am fost surprins de ceea ce am vazut la TV, tinand cont ca am participat la sedinta de ieri. Tangetial, s-a pomenit doar numele Realitatea TV, dar nu s-a discutat de inchdiere. Eu nu stiu reprezentantul postului ce a inteles, de aceea eu propun sa emitem un comunicat pentru ca oamenii sa stie ce s-a discutat ieri. Nu s-a pus problema inchiderii vreunui radiodifuzor. Se discuta de institutia noastra si sunt aruncate tot felul de lucruri false, prin urmare institutia trebuie sa aiba o pozitie, nu membrii”, a spus Gabriel Tufeanu.

Radu Herjeu, membru CNA, a întărit:

„Sunt minciuni, minciuni, minciuni. Nu s-a cerut suspendarea, nu exista termenul asta in Lege sau Cod, si niciun alt reprezentant al unui alt post TV nu a cerut inchiderea vreunui post TV. Eu sunt convins ca domnul Rares Bogdan a fost dezinformat si aceste minciuni nu ii apartin. Il sfatuiesc sa isi verifice sursele si sa nu mai transmita pana nu verifica din trei surse.”

După discuții, Monica Gubernat a adăugat că „știe toata lumea, inclusiv presa” cine a dat informații despre ce s-a discutat în ședința informală: „se numeste Valentin Alexandru Jucan”, a spus Monica Gubernat. De mențioant că Valentin Jucan a lipsit la ședință până la ora publicării articolului de către PaginadeMedia. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, el a anunțat că ajunge în partea a doua a ședinței. 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis în urmă cu două săptămâni să invite reprezentanți ai televiziunilor de știri, inclusiv Realitatea TV, la o ședință informală. 

La ședința de marţi au participat reprezentanți ai Digi24, România TV, Antena 3 și B1 TV. Realitatea TV nu a trimis pe nimeni. 

Miercuri seară, în emisiunea sa de la Realiatatea TV, Rareș Bogdan a făcut acuzaţii grave la adresa CNA:

„La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(…) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului.”

Rareș Bogdan a vorbit totodată despre faptul că în aceeași ședință au mai participat Adrian Ursu, din partea Antenei 3 și Cătălin Popa, în calitate de reprezentant al România TV, care ar fi cerut „imperios” ca Realitatea TV să fie închisă.