Membrii Consiliului de Administraţie al BNR ar putea rămâne fără imunitate - proiect de lege

Publicat: Joi, 30 Iunie 2016 13:26 // Actualizat: Joi, 30 Iunie 2016 13:28 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PNL Daniel Zamfir propune abrogarea prevederilor din Statutul Băncii Naţionale a României (BNR) care exonerează de răspundere civilă şi penală membrii Consiliului de Administraţie al Băncii şi personalul acesteia însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială.

În proiectul de lege depus la Parlament liberalul stipulează abrogarea alineatelor (3) şi (4) ale art. 25 din Legea nr. 312 din 28 iunie 2004 privind Statutul BNR potrivit cărora membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială, nu răspund civil sau penal, după caz, dacă instanţele judecătoreşti constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credinţă şi fără neglijenţă, a oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de supraveghere prudenţială, iar cheltuielile de judecată ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva persoanelor prevăzute la alin. (3) se suportă de Banca Naţională a României, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut la începutul lunii aprilie Parlamentului reexaminarea legii privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, considerând că mai multe prevederi ale actului normativ sunt lipsite de previzibilitate şi de claritate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Banca Naţională Română BNR imunitate imunitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H