Membrii guvernului s-au vaccinat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”

Printre primii vaccinaţi s-au aflat ministrul de interne Lucian Bode şi vicepremierul Kelemen Hunor. Membrii Cabinetului se prezintă la centrul de vaccinare în grupuri de câte patru.

20 ian. 2021, 10:28
Membrii guvernului s-au vaccinat miercuri la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila”

UPDATE: miniştrii guvernului Cîţu au făcut scurte declaraţii de presă la ieşirea din centrul de vaccinare.

„Am fost la SPitalul Militar pentru vaccinare. Inca de anul trecut spun ca nu vom scapa de pandemie pana nu vom avea un vaccin, iata ca acum il avem. Dar pentru asta trebuie sa facem acest vaccin, este un vaccin sigur, eu mi l-am facut si indemn pe toata lumea sa-l faca.

Luni voi fi la Cernavoda, oamenii de la centrala nucleara au fost in linia intai, s-au autoizolat in centrala si sunt alaturi de ei.

Eu inca de mic mi-am facut toate vaccinurile si l-am facut si pe acesta pentru ca, repet, doar asa putem intra in normalitate. Eu am si trecut prin aceasta boala, dar am avut noroc si am avut o forma usoara. Familia mea s-a programat si ea pentru vaccinare”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Este foarte important acest vaccin, pentru a intra intr-o logica normala si sa iesim din logica pandemiei. Recomand tuturor celor care ne urmaresc sa se inscrie si sa mearga sa se vaccineze, pentru a intra in logica unei tari normale, care se dezvolta”, a declarat Dan Barna, vicepremierul USR.

„M-am vaccinat pentru ca sunt convins ca doar in acest fel putem pune capat acestei pandemii care ne-a dat peste cap cursul vietii si sunt convins ca acest vaccin este unul sigur, care ma poate ajuta atat pe mine, iar prin gestul meu ii pot ajuta si pe cei de langa mine. In acest fel putem sa ne protejam familia, prietenii si pe toti cu care interactionam.

De asemenea cred ca este un gest de etica, prin care putem arata respect tuturor care s-au implicat in lupta cu aceasta pandemie.”, a spus la ieşirea de la vaccinare ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă.

Membrii guvernului, în frunte cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, s-au vaccinat miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti. Printre primii vaccinaţi s-au aflat ministrul de interne Lucian Bode şi vicepremierul Kelemen Hunor. Membrii Cabinetului se prezintă la centrul de vaccinare în grupuri de câte patru.

”Vicepremierii şi miniştrii Guvernului vor fi vaccinaţi miercuri, 20 ianuarie 2021, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar «Dr. Carol Davila»”, au anunţat reprezentanţii Executivului.

Acţiunea a început de la ora 10.00.

Membrii guvernului intră în centrul de vaccinare în grupuri de către patru

Sosirea membrilor Guvernului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” se va face în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute.

Vicepremierii și miniștrii Guvernului se vaccinează la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila.

Vicepremierii și miniștrii Guvernului se vaccinează la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila.

Posted by Guvernul României on Wednesday, January 20, 2021

În România se derulează cea de-a doua etapă a Strategiei naţionale de vaccinare împotriva coronavirus, fiind vizate persanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici, dar şi angajaţii din anumite sectoare considerate esenţiale.

Până acum s-au vaccinat public preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, dar şi preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

De la debutul campaniei naţionale de vaccinare, în 27 decembrie, au fost administrate 267.424 doze de vaccin,  264.802 persoane fiind vaccinate cu 1 doză şi 2.622 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeşte şi: Arafat: „Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească. Restricţiile trebuie menţinute”