Membru al clanului CORDUNEANU, accident şi conducere fără permis. A fost arestat

A intrat cu maşina într-un gard, apoi a fugit de poliţişti, dar a fost încătuşat. A refuzat să sufle în etilotest sau să dea probe de sânge.

15 dec. 2015, 08:48

Un membru al clanului Corduneanu a fost arestat duminică seara de poliţişti, lângă Palas Mall, după ce şi-a abandonat Mercedes-ul într-un gard şi a luat-o la goană, scrie ziaruldeiasi.ro. Ştefan Andrei Boncu, în vârstă de 38 de ani, se afla la volanul unui Mercedes, deşi nu are permis de conducere. Acesta a ieşit cu maşina de pe strada Palas, a cotit dreapta pe strada Palat, apoi a virat stânga pe interzis, pe Sfântul Andrei, când a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere care cobora pe strada Palat. Echipajul de la Poliţia Rutieră l-a semnalizat pe interlop să oprească, însă acesta a apăsat pe pedala de acceleraţie.

Citeşte şi Adrian Corduneanu, cadou inedit pentru soţia sa la 19 ani de căsnicie VIDEO

După ce a mers câţiva metri pe interzis, acesta a lovit uşor un gard, a abandonat autoturismul şi a luat-o la goană. A fost ajuns din urmă de un agent care l-a trântit la pământ şi l-a încătuşat. Poliţiştii sunt convinşi că interlopul era băut, însă Boncu a refuzat să sufle în etilotest sau să meargă la spital pentru a i se preleva sânge pentru a i se stabili alcoolemia. Culmea, acesta nu are nici permis de conducere. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, apoi judecătorii au decis măsura arestului la domiciliu pentru 60 de zile.

„La data de 13 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr din municipiul Iaşi care conducea un autoturism pe strada Palat, din municipiul Iaşi, fără a poseda permis de conducere. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului respectivului auto, întrucât a încălcat semnificaţia unui indicator rutier. Acesta şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care a fost blocat în trafic. De asemenea, şoferul a fost imobilizat deoarece a încercat să fugă. în urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii ieşeni au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a conducătorului auto, care a fost introdus în arestul Poliţiei”, au precizat reprezentanţii Poliţiei. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru conducere fără permis, dar şi refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Citeşte şi Pedepse grele pentru clanul care a terorizat Sibiu. Interlopii au primit 150 de ani de închisoare

Ştefan Boncu mai are însă două dosare penale tot pentru conducere fără permis. Potrivit unor poliţişti, într-unul din cazuri, apropiatul Cordunenilor a fost prins în 2014 la volanul unui autoturism circulând în baza unui permis de conducere fals, care figura ca fiind eliberat în Ucraina. Interlopul apare în fotografii făcute cu „săgeţi” ale clanului de interlopi Corduneanu, printre care se află şi Adrian Corduneanu şi fratele acestuia, Constantin Corduneanu. Fotografia este denumită „trupa de elită”. În alte fotografii postate pe Facebook de către Boncu, acesta apare la volanul maşinii Mercedes sechestrate de poliţişti, arătându-şi tatuajele. Autoturismul Mercedes a fost sechestrat de poliţişti ca probă, iar din primele informaţii se pare că el este proprietarul bolidului cu numere de înmatriculare de Braşov.