Memoriile lui Alexandru Arșinel. Momentele de groază prin care a trecut actorul, la începutul carierei

Din păcate, Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Decesul a fost confirmat de fiul actorului. 

29 sept. 2022, 19:54
Memoriile lui Alexandru Arșinel. Momentele de groază prin care a trecut actorul, la începutul carierei

Celebrul actor era internat în spital de două săptămâni și suferea de mai multe boli.

Ultimul an a fost extrem de greu pentru Alexandru Arșinel. A fost internat de mai multe ori în spital și a pierdut funcția de director a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, din Capitală.

Totuși, indiferent de probleme, Arșinel a continuat să vorbească despre artă și mai ales, inclusiv despre începuturile sale în lumea teatrului.

Începutul carierei sale a fost greu, și-a amintit artistul.

Un an de zile, la începutul carierei, Arșinel a locuit într-o cămară de alimente, de dimensiunea 2 metri x 1,5 metri.

„Nu exista căldură, mă încălzeam la aragaz. Cred că atunci m-am îmbolnăvit şi de rinichi. Trăiam din te miri ce… Dar trăiam pe scenă și asta era totul pentru mine”, a povestit Alexandru Arșinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”.

 

Viață grea pentru tânărul actor Alexandru Arșinel, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

 

După ce şi-a făcut buletin de Bucureşti, tânărului Alexandru Arșinel i s-a repartizat o cameră 3 x 3 metri, într-o casă care, cândva, fusese bordel. Baia şi WC-ul erau la comun, pe hol.

Mai apoi, acolo s-a mutat cu soţia și acolo i s-a născut primul copil, Bogdan, cel care a și confirmat decesul îndrăgitului actor, joi, 29 septembrie 2022.

„Îmi aduc aminte că Marilena, ca să îi facă baie copilului, freca bine cada, apoi turna spirt şi îi dădea foc pentru a o dezinfecta, aşa dezastru era acolo”, a mai povestit Alexandru Arșinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”.

Alexandru Arșinel și-a cunoscut viitoarea soție, pe Marilena, în 1966, la Ștrandul Tineretului.