Memphis: Nouă morţi, între care 6 copiii, ucişi de flăcări în propria lor casă. Ferestrele hipersecurizate nu s-au deschis

Nouă persoane, între care şase copii, şi-au pierdut viaţa într-un incendiu produs în locuinţa de familie. Ferestrele şi uşile locuinţei, hipersecurizate, nu au putut fi deschise la timp, lăsându-i pe cei aflaţi înăuntru fără nicio şansă de scăpare.

13 sept. 2016, 15:01

Tragedia s-a produs în Memphis, în statul american Tennessee, a relatat, marţi, presa americană. Între victimele incendiului s-au numărat şi şase copii cu vârte cuprinse între 3 şi 16 ani, potrivit canalului WMC şi site-ului de Internet The Tennessean. Numai un băiat, a cărui identitate nu se cunoşte încă, a ajuns la spital cu arsuri grave şi se află în stare critică.

Cauza tragediei a fost un cablu de alimentare cu curent electric pentru sistemul de aer condiţionat,  care se defectase.

La amploarea tragediei au contribuit şi ferestrele şi uşile locuinţei foarte bine securizate, locatarii imobilului intoxicându-se, rapid, cu fum, au mai precizat autorităţile locale.

Citeşte şi Incendiu de amploare la o fermă din Prahova. Pompierii au intervenit de urgenţă

Pompierii au ajuns imediat la locul tragediei şi au stins incendiul în cel mai scurt timp. Cele mai multe dintre victime muriseră deja asfixiate de fumul ce s-a degajat în locuinţă.

Cablul de alimentare al sistemului de aer condiţionat care s-a aflat la originea tragediei fusese instalat în salonul principal al locuinţei.