Mercedes a devansat Audi, dar BMW a rămas lider pe piaţa automobilelor de lux

Constructorul auto german Mercedes-Benz a trecut în faţa rivalului Audi luna trecută, devenind al doilea mare producător mondial de automobile de lux, transmite Bloomberg.

10 dec. 2013, 12:06
Mercedes a devansat Audi, dar BMW a rămas lider pe piaţa automobilelor de lux

În luna noiembrie, Mercedes a livrat 133.440 de autoturisme şi SUV-uri, în creştere cu 11% comparativ cu luna noiembrie anului trecut, devansând Audi, divizie a Volkswagen AG, care a livrat 132.050 automobile, informează Agerpres. Bayerische Motoren Werke AG (BMW) şi-a păstrat poziţia de lider pe piaţa automobilelor de lux, după de luna trecută a livrat 149.660 de vehicule.

Noiembrie a fost a cincea lună consecutiv în care ritmul de creştere a vânzărilor de automobile Mercedes a fost mai mare decât cel înregistrat de BMW şi Audi. Mercedes, divizie a Daimler AG, a profitat în special de o creştere de 54% a cererii pentru modelele compacte precum coupe-ul cu patru uşi CLA şi hatchback-ul A-Class.

„Actualul ciclu de modele este foarte avantajos pentru Mercedes”, a declarat analistul Commerzbank AG, Sascha Gommel. „Audi şi BMW trebuie să investească în noi capacităţi de producţie şi dezvoltarea de noi modele. Ciclul de investiţii al Mercedes a ajuns în momentul de vârf”, a adăugat analistul.

Pe primele 11 luni ale acestui an, BMW a vândut 1,5 milioane autoturisme şi SUV-uri, în creştere cu 8%, comparativ cu 1,32 milioane vehicule pentru Mercedes, în creştere cu 11%, şi 1,44 milioane vehicule, în creştere cu 7,4%, pentru Audi. Dacă la vânzările de automobile marca BMW se adaugă şi vânzările de vehicule mărcile Mini şi Rolls-Royce, grupul BMW a vândut 1,77 milioane vehicule în primele 11 luni ale acestui an.

Anul trecut, BMW a vândut un număr record de 1,85 milioane vehicule, iar rezultatele de până acum pun compania în poziţia de a înregistra un nou record de vânzări în 2013, graţie cererii puternice venite din China şi SUA, cele mai mari pieţe auto mondiale.