Grupul Mercedes-Benz, investiție uriașă în Romania! Compania – mamut se pregătește de o afacere de sute de milioane de euro la noi în țară!

Grupul intenționează producerea de componente pentru mașinile electrice, însă pentru derularea acestei investiții, Mercedes-Benz a cerut statului un ajutor financiar de 185,4 milioane lei, prin firma Star Assembly.

10 aug. 2022, 11:58
Grupul Mercedes-Benz, investiție uriașă în Romania! Compania – mamut se pregătește de o afacere de sute de milioane de euro la noi în țară!
Mercedes-Benz pregătește o investiție de 137 de milioane de euro în România

Mercedes-Benz pregătește o investiție de 137 de milioane de euro în România. Gigantul german pregătește o investiție în valoare de 674,4 milioane de lei (aproximativ 137 de milioane de euro) în România, pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei (aproximativ 37 de milioane de euro), conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor. În primăvară, grupul a anunțat că intenționează să dezvolte în România proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare, conform mesajului transmis autorităților române. Compania a primit deja 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, pentru achiziționarea utilajelor, scrie profit.ro.

Un antreprenor român a început o colaborare cu Mercedes-Benz Energy şi plănuieşte investiţii de peste 250 de milioane de euro în două fabrici

Grupul german deţine în ţara noastră firmele Star Assembly din Sebeş şi Star Transmission din Cugir. Pentru acestea în primăvara acestui an statul român a oferit ajutoare de 35 milioane euro pentru achiziţia de utilaje necesare demarării producţiei de componente pentru maşini electrice. Star Assembly şi Star Transmission au împreună o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de euro şi peste 2.600 de angajaţi. În ţara noastră se fabrică în prezent cutia de viteze 8G-DCT, una cu cele mai noi tehnologii în domeniu.

Imagini uluitoare cu Project Maybach, maşina de lux creată de Mercedes în colaborare cu regretatul Virgil Abloh

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare. Premierul Nicolae Ciucă spunea atunci, în cadrul unei vizite la unitatea de producție Star Assembly din Sebeș, că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice, scrie economedia.ro.