Mercedes şi Ford recheamă în service autovehicule din România

Mercedes-Benz România recheamă în service două autovehicule G Class model 463, conform unei informări transmisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

27 apr. 2017, 10:09
Mercedes şi Ford recheamă în service autovehicule din România

‘În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler a observat că, în anumite cazuri, este posibil ca respectivul cablu tirant dintre mânerul interior al uşii şi închizătoarea acesteia să nu fi fost fabricat conform specificaţiilor’, se arată în document, potrivit AGERPRES.

Citeşte şi Numărul maşinilor noi înmatriculate în luna martie a crescut faţă de aceeaşi perioadă din 2016

Potrivit sursei citate, în urma producerii unui accident, pentru deblocarea închizătorii de uşă ar putea fi necesare forţe de acţionare sporite.

‘Există posibilitatea ca respectivul cablu tirant să nu facă faţă acestor forţe sporite. În acest caz, uşa nu ar mai putea fi deblocată din interior, cu ajutorul mânerului interior al uşii şi nu poate fi garantat faptul că pasagerii mai pot ieşi din autovehicul. Acest lucru ar putea amplifica gradul de rănire. Deblocarea uşii din exterior este asigurată în orice moment’, menţionează sursa citată.

Ford România a notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) despre începerea derulării unei campanii de rechemare în service a 112 autoturisme Ford Kuga, reiese dintr-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

‘Duzele încălzite ale spălătorului de pe anumite autovehicule Kuga pot avea elemente de încălzire care nu sunt etanşate corect. Există posibilitatea ca etanşarea incorectă să provoace corodarea din cauza pătrunderii ape şi supraîncălzirii duzelor. Un element de duză supraîncălzit va deteriora carcasa duzei şi poate determina încălzirea locală/aprinderea grilei băii, însoţită de fum şi miros de fum’, se arată în document.

Citeşte şi Toyota recheamă la service 2,9 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

Pentru seriile afectate, dealerii Fod vor monta noi duze de spălător, fără costuri pentru client.

Conform sursei citate, vor fi trimise scrisori în legătură cu această campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate pentru a se prezenta la cel mai apropiat reparator autorizat Ford.

Durata intervenţiei este de aproximativ 18 minute.