Mergi în weekend la munte? Vezi în ce stare sunt partiile de schi

Publicat: Vineri, 20 Ianuarie 2017 12:52 // Actualizat: Vineri, 20 Ianuarie 2017 12:52 // Sursa: romaniatv.net

Toate pârtiile de schi din stațiunile montane Straja, Parâng și Râușor sunt deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă fiind cuprins între 50 și 70 de centimetri, a declarat vineri, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Foto: hunedoaralibera.ro

În masivele Retezat și Parâng sunt condiții foarte bune pentru practicarea schiului de tură, în special pe văi, unde zăpada acumulată permite practicarea acestui sport.

"Pârtiile de schi din toate stațiunile au fost pregătite și se prezintă în condiții foarte bune. În stațiunea Parâng, stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 60 și 70 de centimetri, în stațiunea Straja zăpada măsoară o jumătate de metru, iar în stațiunea Râușor, 40-50 de centimetri. Toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale", a precizat Bodean.

Șeful Salvamont Hunedoara a menționat că în minivacanța de patru zile care va începe la acest sfârșit de săptămână sunt așteptați la munte foarte mulți turiști. O parte dintre aceștia și-au anunțat intenția de a practica schiul de tură în Retezat și Parâng.

"Zăpada este bună, mare. În Retezat, cea mai căutată este Valea Stânișoarei pentru că are puțină zonă cu pădure și mult loc deschis pentru schi. Acolo și pe Valea Pietrele s-au format niște pârtii minunate pentru schi. În Parâng se merge bine pe schi de tură până pe Vârful Parângu Mic, aproape de Vârful Cârja. În Straja, se poate merge până pe Vârful Mutu, de la pârtie în sus spre vârf", a explicat șeful Salvamont Hunedoara, potrivit Agerpres.

Salvamontiștii vor asigura servicii de permanență în Straja, Parâng, Râușor și la Cabana Pietrele.

Jandarmii montani au anunțat că vor fi prezenți în toate stațiunile montane și pe traseele turistice din județul Hunedoara cu un efectiv de peste 100 de militari, în perioada 21-24 ianuarie.

"În această perioadă, în care se așteaptă un aflux mai mare de turiști, jandarmii montani sunt pregătiți să acorde sprijin celor aflați în dificultate și să intervină atunci când situația o va impune, precum și în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare. Jandarmii montani recomandă turiștilor să se echipeze corespunzător și să nu tulbure ordinea publică", a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, Nicolae Răducu.

Jandarmii montani le recomandă turiștilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate și să nu se aventureze pe pârtii neamenajate sau în afara domeniului schiabil.

Vezi si: Unde schiază Kate, William sau Charles? Staţiunile preferate ale regalităţilor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H