Mergi la plajă? 20.000 de lei amendă dacă faci asta

Publicat: Sâmbătă, 20 August 2016 11:34 // Actualizat: Sâmbătă, 20 August 2016 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Legislația autohtonă stabilește amenzi de zeci de mii de lei pentru turiștii care nu respectă reglementările legale privind accesul pe plajă.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă stabilește că, în vederea protecției turiștilor, pe toate plajele de pe litoralul Mării Negre, ce sunt folosite în scop turistic, există două activități strict interzise, care se sancționează cu amenzi de zeci de mii de lei. Vizate sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Actul normativ prevede, în primul rând, că accesul pe plajă al persoanelor însoțite de animale este strict interzis, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități, scrie portalul Avocatnet.ro.

În al doilea rând, pe plajă nu au voie, sub nicio formă, să circule sau să staționeze vehicule, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a celor de întreținere a plajelor.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei. În altă ordine de idei, cu aceeași amendă se mai sancționează, potrivit actului normativ, și desfăşurarea de activităţi turistice pe plajă fără a deţine autorizaţie turistică sau permiterea realizării de activităţi de comerţ ambulant pe plajă.

În ceea ce privește constatarea și aplicarea sancțiunilor, de acestea se ocupă personalul MAI și cel al autorităților administrației publice locale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acces pe plaja caini pe plaja litoral masini pe plaja oug 19 2006 reguli pe plaja
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H