Merkel promite „patru noi ani de succes” şi salută „super-rezultatul” conservatorilor

Cancelarul german Angela Merkel, a cărei coaliţie conservatoare (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) a câştigat alegerile parlamentare organizate duminică în Germania, a salutat ceea ce a numit "super-rezultatul" obţinut de conservatori şi a promis "patru noi ani de succes" la conducerea executivului german.

22 sept. 2013, 17:44
Merkel promite „patru noi ani de succes” şi salută „super-rezultatul” conservatorilor

În discursul rostit la sediul CDU după anunţarea primelor rezultate ale sondajelor la ieşirea de la vot, Merkel a subliniat totuşi că este prematur să discute despre intenţiile avute în vedere pentru noul cabinet. ”Vom face tot posibilul în următorii patru ani, împreună, pentru a-i face ani de succes pentru Germania. Este prea devreme să spunem cum vom proceda, dar astăzi trebuie să sărbătorim”, a spus lidera conservatorilor germani.

Citeşte şi Traian Băsescu o felicită pe Angela Merkel pentru victoria în alegeri a CDU

La rândul său, liderul social-democrat Peer Steinbruck, principalul rival al politicienei conservatoare, a afirmat că acum „mingea se află în terenul lui Merkel” pentru a decide configuraţia viitorului guvern federal, informează Agerpres.

Primele sondaje la ieşirea de la urne, publicate de principalele canale de televiziune germane la finalul scrutinului de duminică, arată că Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) a obţinut cele mai multe voturi în alegerile legislative organizate duminică în Germania, ceea ce conferă actualului cancelar Angela Merkel posibilitatea unui nou mandat la conducerea executivului de la Berlin.