Merkel sfidează teroarea din Europa. Vrea noi imigranţi şi foloseşte mantre în discursuri încurajatoare

În ciuda tuturor dovezilor de terorism islamist ce-şi face loc tot mai adânc în Europa, cancelarul german Angela Merkel susţine în continuare programul de primire de noi imigranţi, deşi are suficiente dovezi că aceşti migranţi au comis unele dintre cele mai abominabile acte de terorism pe continentul european.

28 iul. 2016, 12:51
Merkel sfidează teroarea din Europa. Vrea noi imigranţi şi foloseşte mantre în discursuri încurajatoare

Angela Merkel şi-a întrerupt vacanţa de vară din cauza recentei serii de atacuri teroriste în Europa. Cancelarul german a recunoscut că atacurile teroriste au zdruncinat Germania şi că un întreg continent a fost „răvăşit” de terorism. 

Merkel a descris atacurile din Wurzburg şi Munchen ca fiind „oribile şi deprimante”, dar susţine în continuare cu tărie că Germania nu trebuie să le întoarcă spatele imigranţilor din Orientul Mijlociu. Pentru a mai risipi temerile germanilor faţă de terorism, Merkel a spus că Germania ar avea nevoie acum de un „sistem de avertizare timpurie” pentru localizarea potenţialilor terorişti care ajung în Europa – în special musulmanii radicalizaţi.

Citeşte şi Germanii cer suspendarea DREPTULUI de AZIL pentru musulmani

Merkel a mai promis că guvernul central „îşi va spori eforturile” împotriva ameninţării islamiste şi va spori numărul şi resursele pentru servicile de securitate.

Vorbind despre provocări în mijlocul crizei politice şi de securitate cu care se confruntă ţara, Merkel a pronunţat de mai multe ori o mantră – „Noi putem să o facem!” – în sensul că Germania va fi în stare să învingă orice provocare cu care se va confrunta în viitor.

Citeşte şi Bătrână din Germania, violată în cimitir de un refugiat

Merkel a mai spus că Germania „va rămâne fidelă principiilor sale” şi „va oferi adăpost doar celor care îl merită”.