Merkel susţine că un acord cu Libia privind migraţia esre imposibil

Europa trebuie să continue colaborarea cu Libia în vederea controlării migrației ilegale, dar nu poate semna cu statul nord-african un acord asemănător celui agreat cu Turcia, a spus sâmbătă cancelarul German Angela Merkel.

28 ian. 2017, 14:34
Merkel susţine că un acord cu Libia privind migraţia esre imposibil

Merkel a precizat că este nevoie ca Libia să devină un stat stabil din punct de vedere politic înainte ca un astfel de acord să poată deveni realitate. Colaborarea cu autoritățile libiene este importantă, în condițiile în care peste 4.000 de migranți au murit în Mediterană în tentativa de a ajunge din Libia în Italia, a spus cancelarul german.

„Momentan nu putem semna un acord precum cel convenit cu Turcia, e nevoie ca situația politică să se îmbunătățească, e nevoie ca guvernul să devină cu adevărat unul de unitate națională, care să controleze întreaga țară”, a spus Angela Merkel, informează Agerpres.

Citeşte şi Trump limitează accesul imigranţilor în SUA: „Este o zi mare pentru securitatea naţională. Vom construi un zid

Traversarea Mediteranei din Libia în Italia este acum principala rută de acces folosită de traficanții de persoane din statul nord-african. Anul trecut au ajuns în Italia 181.000 de ambarcațiuni, în special africane, un număr record ce duce la jumătate de milion numărul persoanelor care au ajuns în Italia pe această rută în ultimii trei ani.

Liderii UE care se reunesc săptămâna viitoare în Malta caută noi opțiuni de gestionare a solicitanților de azil. Marți, miniștrii de Interne din statele membre au făcut progrese în ce privește proiectul de a finanța tabere în Africa, sub administrarea ONU.


loading...