Meryl Streep, preşedinta juriului la Festivalul Internaţional de film de la Berlin în 2016

Actrița americană Meryl Streep, câștigătoare a trei premii Oscar, va fi președinta juriului Festivalului internațional de Film de la Berlin de anul viitor, au anunțat miercuri organizatorii Berlinalei, citați de DPA.

14 oct. 2015, 14:28
Meryl Streep, preşedinta juriului la Festivalul Internaţional de film de la Berlin în 2016

‘Meryl Streep este una dintre cele mai creative și complexe artiste din lumea filmului’, a declarat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick.

‘Sunt fericit că Meryl Streep se întoarce la Berlin și cu experiența sa artistică va prelua președinția juriului internațional’, a adăugat Kosslick.

Meryl Streep, 66 de ani, care a jucat în peste 40 de filme, a fost recompensată cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru întreaga sa activitate în lumea filmului. A fost 19 ori nominalizată la Oscar și a câștigat de trei ori prestigioasa statuetă, iar de opt ori a câștigat Globul de Aur, potrivit Agerpres.

S-a afirmat pe marele ecran la sfârșitul anilor ’70 în filme precum „The Deer Hunter” al lui Michael Cimino.

Rolurile din peliculele ‘Kramer vs Kramer’, ‘Sophie’s Choice’ și ‘The Iron Lady’ i-au adus cele trei premii Oscar. Pe marele ecran va putea fi văzută în rolul unei luptătoare pentru drepturile activiștilor în drama istorică ‘Suffragette’.

A 66-a ediție a Berlinalei va avea loc în perioada 11-21 februarie 2016.

Citeşte şi Pelicule din 81 de ţări au intrat în cursa pentru cel mai bun film străin la premiile Oscar 2016