Mesaj controversat transmis de platforma națională a campaniei de vaccinare antiCOVID: ”Poartă mască s-apuci pască”

Roiuri de comentarii au apărut la o postare controversată distribuită de platforma Ro Vaccinare, pe contul de Facebook.

15 ian. 2022, 23:18
Mesaj controversat transmis de platforma națională a campaniei de vaccinare antiCOVID: ”Poartă mască s-apuci pască”

Mesaj controversat transmis de platforma națională a campaniei de vaccinare antiCOVID. Responsabilii pentru gestionarea paginii de Facebook susțin că ideea i-a aparținut unui membru al grupului Pro Vaccinare.

Mesaj controversat transmis de platforma națională a campaniei de vaccinare antiCOVID: ”Poartă mască s-apuci pască”

”Orice s-ar spune despre noi românii, la capitolul creativiatate suntem în top. Făcând haz de necaz, un membru al grupului Pro Vaccinare a postat fotografia de mai jos. Haideți să venim cu un plus de motivație pentru cei indeciși! Poartă mască…. Iar continuarea o alegeți voi”, se arată în mesajul de pe pagina guvernamentală.

 

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până sâmbătă, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 32 de decese, dintre care 3 anterioare.

. „Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 15 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 10.062 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 32 de decese, dintre care 3 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.815 teste RT-PCR (9.642 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.173 la cerere) şi 41.315 teste rapide antigenice. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 508 persoane au fost reconfirmate pozitiv cu COVID-19.

Un număr de 3.418 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare, dintre care 229 sunt copii, a mi anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi  și 455 pacienţi, iar nouă sunt copii. Dintre pacienţii internaţi la terapie intensivă, 43 au certificat care atestă vaccinarea anti-COVID.

Un număr de 32 de decese – 17 bărbaţi şi 15 femei – la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre acestea trei fiind anterioare intervalului de referinţă. Persoanele decedate erau internate în spitale din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Citește și: Bolnavii de COVID-19 se vor putea trata în centrele de evaluare ambulatorie fără bilet de trimitere de la medicul de familie. Serviciul este GRATUIT