Mesaj emoţionant al familiei lui Michael Schumacher

Familia lui Michael Schumacher a postat, joi, un mesaj pe site-ul oficial al fostului pilot de Formula 1, în care mulţumeşte celor care au trimis mesaje de susţinere şi precizează că germanul este "un luptător şi nu se va da bătut".

02 ian. 2014, 15:09
Mesaj emoţionant al familiei lui Michael Schumacher

„Vă mulţumim pentru susţinere. După accidentul de schi al lui Michael, am vrea să mulţumim oamenilor din întreaga lume care şi-au exprimat afecţiunea şi au transmis urări de însănătoşire grabnică. Ei ne ajută foarte mult. Ştim cu toţii că Michael este un luptător şi nu se va da bătut. Mulţumim”, se arată în mesajul familiei germanului.

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori. Schumacher este în comă indusă, suferind de leziuni craniene, iar miercuri ataşatul său de presă, Sabine Kehm, a anunţat că starea germanului este stabilă. Schumacher va împlini vineri 45 de ani.

La 4 zile după căzătura pe schiuri în stațiunea alpină Meribel, pilotul german este în continuare spitalizat la terapie intensivă, pentru un grav traumatism cranian la Centrul spitalicesc universitar (CHU) din Grenoble, de unde nu străbate nicio informație asupra sănătății sale, calificată cu o seară înainte drept „stabilă”, dar tot critică.

Nici spitalul, nici familia Schumacher nu au lăsat să filtreze vreo informație cu privire la evoluția stării de sănătate a lui Michael spre cei circa 100 de jurnaliști instalați temeinic într-un parking de la Urgențe. Atașata de presă a automobilistului, Sabine Kehm, a venit la spital joi, pe la ora locală 9,00 (10,00 la București), a constatat un ziarist de la AFP. Miercuri dimineața, ea arătase că starea pilotului este „stabilă”, dar în continuare critică.

Aici, la spital, pilotul este înconjurat în primul rând de Corinna, soția sa începând din 1995, și cei doi copii, Gina Maria (16 ani) și Mick (14 ani).

Prietenul său Jean Todt, președintele Federației internaționale de automobilism și fost director al Scuderiei Ferrari, la care Schumacher a cunoscut cei mai frumoși ani, a venit din nou la căpătâiul lui joi, după o primă vizită marți.

Medicii și direcțiunea CHU s-au confruntat cu o presiune foarte puternică a media din lumea întreagă, care campează încă de duminică în fața spitalului. Un teren viran a fost transformat în parking dedicat presei, pentru a găzdui zeci de vehicule cu antenele de satelit ale canalelor de televiziune.

Pe de altă parte, au început să se înmulțească întrebările cu privire la circumstanțele accidentului intervenit pe sectorul din afara pistei amenajate, cu o înclinație modestă, situată între o pistă pentru începători și una de dificultate medie din stațiunea Meribel.

Parchetul a deschis o anchetă cu privire la circumstanțele accidentului, ale cărei concluzii vor fi determinante, întrucât cazul este susceptibil să ia o turnură juridică dacă vor fi identificate responsabilități. Potrivit parchetului și direcțiunii stațiunii Meribel — care a refuzat orice comentariu miercuri — Michael Schumacher a percutat cu capul duminică dimineața, în mare viteză, o stâncă, în timp ce schia cu fiul său Mick, 14 ani, într-un sector din afara pistei. Casca sa, care a fost „spartă în 2 părți” în urma șocului, conform unei surse apropiate anchetei, nu a fost suficientă pentru a-l proteja.

După cum a declarat Sabine Kehm, Michael Schumacher „nu mergea repede”, totuși, în momentul accidentului, apreciere credibilă, ținând seama de înclinația modestă a pantei pe acea porțiune. Kehm a afirmat, de asemenea, că Michael Schumacher nu se afla în compania fiului său când a căzut, ci „cu un mic grup de prieteni”. „Nu aluneca repede, pentru că pare că l-a ajutat pe un prieten care căzuse”, a subliniat ea.

Michael Schumacher, care împlinește 45 de ani vineri, este până în acest moment pilotul de Formula 1 cel mai titrat din lume, înaintea argentinianului Juan-Manuel Fangio, cu 7 titluri de campion mondial între 1994 și 2004, cu 91 de victorii în Mari Premii.