Mesaj emoţionant despre Sara Nurkina: „Felul ei de a purta suferința ne-a fost și ne este pildă”

Părintele Ioan Moga, parohul Bisericii „Sf. Antonie cel Mare” din Viena, a transmis un mesaj sâmbătă, ziua în care Sara Nukina, al cărui duhovnic a fost, a murit.

11 dec. 2022, 20:21
Mesaj emoţionant despre Sara Nurkina: „Felul ei de a purta suferința ne-a fost și ne este pildă”

Sara Nukina, fata care a sensibilizat România întreagă prin glasul său și cântările bisericești, a murit la 18 ani după o suferință teribilă. Fiică a unui japonez convertit de ortodoxie și botezat de către ÎPS Teodosie, naș fiind Adrian Păunescu, Sara Nukina se afla, de mai mult timp, la Viena, unde urma un tratament pentru o boală oncologică.

Tatăl Sarei, sensei Nukina Nobuyuki, de trei ori campion național al Japoniei la karate, deținător al centurii negre cu 6 DAN, și-a cunoscut soția româncă în Japonia, în urmă cu aproape 26 de ani, dar au decis să trăiască în România, unde a și fost botezat ortodox la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

Sara Nukina a intrat în marea familiei parohiei „Sf. Antonie cel Mare” din Viena (păstorită de pr. prof. dr. Ioan Moga) în urmă cu aproape doi ani, când în mod neașteptat, din cauza unui cumplit diagnostic a ajuns de urgență la Viena.

Lumea creștină este în doliu! A murit cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române

 

Mesaj emoţionant despre Sara Nurkina. Ce spune duhnovnicul ei

Părintele Ioan Moga, parohul Bisericii „Sf. Antonie cel Mare” din Viena, a transmis un mesaj emoţionant după ce Sara Nurkina a murit.

„Ne-am bucurat, ca parohie și duhovnic, de prezența candidă a Sarei timp de peste doi ani în mijlocul nostru. Felul ei de a purta suferința ne-a fost și ne este pildă”, a transmis părintele pe site-ul parohiei.

„O vom purta mereu în rugăciune la altarul Bisericii Sf. Antonie, unde, anul trecut pe vremea aceasta, ne-a colindat și ne-a încântat. Pentru toți copiii și tinerii parohiei Sf. Antonie, Sara rămâne un model de voință și de nădejde creștină. Cu sfinții odihnește Hristoase, sufletul roabei Tale Sara Georgiana, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!”, a mai scris părintele.