Mesaj puternic pro-vaccinare Covid în Capitală! Banner imens pe Bulevardul Magheru

Situaţia catastrofală cu care se confruntă românii din cauza infecţiei cu Covid le-a îndemnat pe autorităţi să ia noi măsuri. Un banner uriaş ce afişează un mesaj puternic de încurajare a vaccinării anti-Covid a apărut peste noapte pe Bulevardul Magheru din Bucureşti.

07 nov. 2021, 10:22
Mesaj puternic pro-vaccinare Covid în Capitală! Banner imens pe Bulevardul Magheru

„Se sufocă. Ne imploră. Regretă” sunt cuvintele afişate pe bannerul din centrul Capitalei. Pe fundal sunt ilustrate fotografii cu medicii care depun eforturi supraomeneşti pentru a salva viaţa pacienţilor cu Covid.

Pe zi ce trece, tot mai mulţi pacienţi cu Covid în stare gravă ajung la spital. Mulţi dintre ei au nevoie disperată să ajungă la Terapie Intensivă, aceasta fiind singura lor şansă de supravieţuire. Din păcate, nu mai sunt paturi libere în secţiile ATI din ţară, astfel că mulţi nu mai pot avea parte de acea sanşă de a trăi.

Medicii mărturisesc zilnic, cu disperare în glas, că nu mai fac faţă numărului uriaş de pacienţi în stare gravă şi fac apel la vaccinare. Nu mulţi îi aud, însă. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, le-a transmis un mesaj dur nevaccinaţilor. Medicul i-a întrebat câţi oameni ar trebui să mai moară ca să se convingă că situaţia din România e cât se poate de serioasă şi că vaccinarea anti-Covid e singura soluţie de a o depăşi.

“Mă întreb oare câţi oameni mai trebuie să moară să ne convingem că această pandemie este nemiloasă şi că ne afectează pe toţi, indiferent cine suntem şi cum ne cheamă. Cum de am devenit atât de nepăsători faţă de suferinţă? Ne uităm în fiecare zi la raportări şi vedem sute de decese şi trecem cu atâta uşurinţă peste aceste lucruri, peste aceste date care nu sunt altceva decât vieţi omeneşti pierdute, pe care majoritatea le puteam preveni. Când şi cum am devenit aşa de uşor de păcălit de tot felul de indivizi iresponsabili, care propagă moartea, care seamănă confuzie între oameni? Ne uităm în spitale şi vedem bătrânii noştri, sufocaţi, cu lipsă de aer, se uită în ochii noştri, nu înţeleg ce li se întâmplă, sunt speriaţi, atât de boală, cât şi de vaccin, în loc să îşi petreacă bătrâneţea în linişte sunt internaţi în spitale cu oxigen şi, din păcate, o parte dintre ei pierd lupta cu această boală”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Până în momentul de faţă, potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.701.589 de cazuri de infectare cu Covid. În fiecare zi sunt înregistrate mii de noi cazuri de infectare şi sute de decese. De la începutul pandemiei până acum, în România, au murit  50.482 de oameni.

În ceea ce priveşte vaccinarea anti-Covid, până acum s-au vaccinat 13.165.832 de persoane în ţara noastră.