Mesaj RO-ALERT în Capitală: Bucureştenii sunt rugaţi să nu mai apeleze 112 pentru a nu suprasolicita sistemul

Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populaţie, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112. Bucureştenii sunt rugaţi să nu mai anunţe copacii căzuţi pe carosabil decât dacă sunt implicate victime. În intervalul 7.00 – 13.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a gestionat 750 de situaţii în Bucureşti şi 40 în Ilfov.

26 ian. 2019, 13:28
Mesaj RO-ALERT în Capitală: Bucureştenii sunt rugaţi să nu mai apeleze 112 pentru a nu suprasolicita sistemul

Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populaţie, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112.

Mesajul transmis a fost urmatorul: „Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore”.

ISU Bucureşti-Ilfov a intervenit, în intervalul 7.00 – 13.00, pentru gestionarea a 750 de situaţii în Bucureşti şi 40 în Ilfov.

„Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie, cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Totodată, instituţia a precizat că peste patru sute de solicitări sunt în curs de rezolvare, fiind rpeluate în regim de urgenţă.

„Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunităţile proprii. Acţiunile de intervenţie se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau autoturisme”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de polei şi depuneri semnificative de gheaţă valabilă de sâmbătă după-amiază şi până duminică dimineaţă, în Bucureşti şi şase judeţe din sud-estul Munteniei şi sudul Moldovei.