MESAJE 8 MARTIE 2017 – Cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite de Ziua Femeii 2017

MESAJE 8 MARTIE, Ziua Internaţională a Femeii. În acestă zi, doamnele şi domnişoarele sunt asaltate de mesaje frumoase şi de cadouri. De asemenea, în această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor - soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor.

07 mart. 2017, 19:40
MESAJE 8 MARTIE 2017 – Cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite de Ziua Femeii 2017

MESAJE 8 MARTIE, Ziua Internaţională a Femeii. Cele mai frumoase și importante ființe de pe pământ sunt sărbătorite în fiecare an de 8 MARTIE. Mame, soții, iubite, surori, colege, profesoare sau soacre, pentru toate doamnele minunate din viața noastră, în acestă zi specială, avem un gând frumos de transmis.

Fie că o facem prin clasicele scrisori, pe o bucată de hârtie atașată unui buchet de flori, prin e-mail sau un simplu SMS, în acestă zi trebuie să transmitem un mesaj femeilor importante din viața noastră.

Citeşte şi Mesaje de 8 MARTIE. Cele mai frumoase urări de ZIUA FEMEII

Citeşte şi: ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII 2017: Ce spune despre relaţia voastră floarea primită de la el primăvara aceasta

MESAJE 8 MARTIE – pentru soacră

Cu toate că sunt foarte rare cazurile când nurorile sau ginerii se înțeleg de minune și nu au nici un resentiment față de soacre, de 8 Martie lăsați de o parte neînțelegerile și mulțumiți-i soacrei că a nascut cea mai frumoasă ființa de pe pământ care e motivul pentru care trăiți. Acceptarea este cuvantul cheie, iar recunoștința, de cele mai multe ori poate însemna buna-înțelegere, pace și iubire în familie.

  • „La multi ani! și vă doresc să aveți în suflete minunatele culori ale primăverii de care sa vă bucurați!”
  • „De 8 Martie, gânduri curate împletite din iubire, alături de un sincer „La multi ani”, celei mai grozave soacre!”
  • „Mi-ai adus bucuria de a avea două mame. Una aici, aproape, și una ceva mai departe. Îți multumesc pentru că m-ai primit și adoptat cu atâta căldura, bucurie și mândrie. La multi ani de 8 Martie, mamă soacră!”
  • „Te admir din toată inima pentru cine ești, pentru eleganța ta, pentru calmul tău, pentru frumusețe, pentru generozitate, pentru delicatețe… Iartă-mă pentru toate momentele în care uit să-ți arăt asta.  Îți mulțumesc! Sunt recunoscătoare că ești în viața mea! La multi ani frumoși, luminoși, plini de iubire!”
  • „Fie ca primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 Martie cât mai frumos!”

Citeşte şi MESAJE DE 8 MARTIE 2017: Urari de 8 martie pentru soţii şi iubite

MESAJE 8 MARTIE. Iată câteva mesaje menite să-i facă ziua mai frumoasă femeii speciale din viaţa ta.

„E putin sa fii o floare,
E naiv sa fii o stea,
E absurd sa fii craiasa,
Dar FEMEIE e ceva!!!
FELICITARI cu 8 martie „FEMEIE”

„Un zâmbet ,o floare, o raza de soare ,
O casa , o masa , o viata frumoasa .
De-o mare iubire mereu sa ai parte
Si-o viata intrega sa-ti para
La mulţi ani de opt martie!”

„Ca un bobocel de floare
Sa traiesti in sarbatoare
Ca o floare inflorita
Sa te simti mereu iubita
Ca un fir de iarba fina
Sa fii scalda a in lumina
Ca o gingasa orhidee
Sa ramii mereu femeiei.
Felicitari cu 8 Martie!”

„Mama..
Esti speranta si viata
Raza de soare ce surâde dimineata,
Tu esti iubita ce fiecare si-o doreste,
Femeia ce viata insasi o implineste,
Esti zâna din povesti pe care intotdeauna o iubesti
Tu esti mamica mea…”

„Azi uita cine esti și trezeste-te la viață o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu și așeaza-te pe prima floare a purității. Ziua să-ți fie mai senină ca infinitul. La mulți ani, floare a primăverii!”

„Acum 8 martie a venit
Si-n dar de ziua ta
Iti ofer toata dragostea
Din inima mea!!!
LA MULTI ANI, maicuta mea!”

„Prima dată când am deschis ochii, te-am văzut pe tine MAMĂ. Acum, că m-ai crescut sunt fericită că mi-ai dat viaţă şi vreau să îţi multumesc! Te iubesc şi iti urez un sincer La mulţi ani, MAMA!”

„De ziua scumpa care vine eu iti urez noroc si bine, margaritare-n calea vietii, succes in anii tineretii si pe aripa primaverii primeste dragostea si dorul”.

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune şi rele, nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani, scumpa mea soţie!”

„Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami!”

MESAJE 8 MARTIE 2017. Cele mai frumoase SMS-URI, MESAJE şi URĂRI de ZIUA FEMEII.

  • Parfumul florilor de primavara, roua diminetilor calde, adierea vantului bland, toate acestea sa-si gaseasca locul in sufletul tau in cel mai frumos anotimp al anului. La multi ani!
  • Tu ai adus in calea mea fericire, bunatate si dragoste. Multumesc pentru lectiile de viata pe care mi le-ai daruit. De la tine am invatat ca pot fi sensibila, dar si puternica, in acelasi timp. In aceasta zi de primavara iti adresez un gand bun si curat, dar si un martisor din suflet. La multi ani, mama!
  • Mama este acea persoana creata de Dumnezeu pentru a aduce iubire, mangaiere, intelegere. Multumesc pentru toate acestea si pentru tot restul! La multi ani, mama!
  • Parfumul florilor de primavara, roua diminetilor calde, adierea vantului bland, toate acestea sa-si gaseasca locul in sufletul tau in cel mai frumos anotimp al anului.
  • Azi uita cine esti si trezeste-te la viata o data cu natura. Fii un fluture zglobiu si aseaza-te pe prima floare a puritatii. Ziua sa-ti fie mai senina ca infinitul. La multi ani, floare a primaverii!
  • Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc un 8 Martie special!

MESAJE 8 MARTIE 2017 Pentru cei cărora le place să trimită sms-uri, mai în glumă mai în serios, persoanelor dragi de sex feminin şi sunt în până de idei am selectat de pe internet câteva mesaje amuzante de Ziua Femeii. VEZI AICI MESAJE de 8 MARTIE 2017 haioase. Urări amuzante pe care le puteţi trimite femeilor de ziua lor

Ziua Internaţională a Femeii este o sărbătoare celebrată pentru prima oară de Naţiunile Unite pe 8 martie 1975, conform Wikipedia şi relatărilor din presa internaţională.

Marcată anual pe 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă.

În prezent o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri, sărbătoarea de 8 martie a fost percepută mult timp drept un moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, precum şi progresele făcute în ceea ce le priveşte.

Apărută într-o vreme a marilor tulburări sociale, Ziua Internaţională a Femeii s-a ales şi cu moştenirea protestului tradiţional şi a activismului politic. În anii de dinainte de 1910, destul de multe femei din ţările dezvoltate industrial munceau. Slujbele lor, majoritatea în domeniul textilelor şi al serviciilor casnice, erau însă supuse discriminării sexuale şi erau plătite mult mai prost decât cele ale bărbaţilor. Au apărut organizaţiile sindicale, iar de aici până la revoltele industriale n-a mai fost decât un pas.

În SUA, opresiunea şi discriminarea fac ca femeile să devină tot mai implicate în campanii pentru a determina o schimbare. În 1908, 15.000 de femei au manifestat la New York cerând un program de muncă mai scurt, salarii mai bune şi drept de vot.

Un an mai târziu, în urma unei declaraţii a Partidului Socialist din America, prima Zi Naţională a Femeii a fost sărbătorită în Statele Unite ale Americii pe 28 februarie. Femeile americane au continuat să marcheze această sărbătoare în ultima duminică din februarie până în 1913.

În 1910, cea de-a doua Conferinţă Internaţională a Femeilor Muncitoare s-a ţinut la Copenhaga. O femeie pe nume Clara Zetkin, lidera organizaţiei femeilor din Partidul Social Democrat din Germania, a adus în discuţie ideea de a stabili o Zi Internaţională a Femeii, o sărbătoare care să fie marcată în aceeaşi zi în toate ţările, în sprijinul luptei femeilor pentru drepturile lor. Cele peste 100 de femei din 17 ţări care au participat la conferinţă, reprezentând sindicate, partide socialiste, cluburi de femei angajate şi incluzându-le pe primele trei femei alese în Parlamentul Finlandei, au aprobat în unanimitate ideea lansată de Clara Zetkin.

Astfel, în urmă cu 100 de ani, pe 19 martie 1911, a fost sărbătorită prima Zi Internaţională a Femeii, în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. Peste un milion de femei şi bărbaţi au participat în această zi la manifestaţii pentru ca femeilor să li se acorde drepturi legate de muncă, dreptul la vot, educaţie şi de a deţine funcţii publice.

Cu toate acestea, la mai puţin de o săptămână, pe 25 martie 1911, a izbucnit incendiul de la fabrica de textile Triangle Shirtwaist, din New York, în care şi-au pierdut viaţa peste 140 de femei, multe dintre ele fiind imigrante de origine evreiască sau italiană şi având vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani. Acest accident a atras atenţia asupra condiţiilor de muncă şi a dus la îmbunătăţirea legislaţiei americane în domeniu.

În zorii Primului Război Mondial, în timpul campaniilor pentru pace, rusoaicele au sărbătorit pentru prima dată Ziua Internaţională a Femeii în ultima duminică din februarie 1913. În acelaşi an, după consultări şi discuţii, Ziua Internaţională a Femeii a fost mutată pe data de 8 martie. În 1914, femeile din întreaga Europă au manifestat împotriva războiului şi pentru solidaritate între femei.

În 1917, în ultima duminică a lunii februarie, femeile din Rusia au declanşat o grevă pentru „pâine şi pace”, după ce peste două milioane de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa în timpul războiului. Această grevă s-a dovedit a fi prima etapă a Revoluţiei bolşevice, iar patru zile mai târziu, ţarul a fost forţat să abdice. Guvernul provizoriu a acordat femeilor dreptul la vot. Greva a început pe 23 februarie după calendarul iulian, ceea ce reprezintă ziua de 8 martie după calendarul gregorian, care este cel mai răspândit.

În urma Revoluţiei din octombrie 1917, bolşevica Alexandra Kollontai l-a convins pe Lenin să oficializeze Ziua Internaţională a Femeii în Uniunea Sovietică.

De la apariţia ei în cadrul mişcării socialiste, Ziua Internaţională a Femeii a căpătat tot mai multă recunoaştere de la an la an, ajungând să fie sărbătorită în ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare deopotrivă.

Astfel, 1975 a fost declarat „Anul Internaţional al Femeii” de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Începând cu acel an, Ziua Internaţională a Femeilor a fost adoptată de multe dintre Guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

Multe s-au întâmplat de-a lungul timpului de Ziua Femeii, unul dintre lucrurile spectaculoase petrecându-se în Iran, în 1982, când femeile au recurs la unul dintre cele mai curajoase gesturi ale existenţei lor: şi-au dat la o parte, întreaga zi, vălul care le acoperea faţa.

În prezent, Ziua Femeii, popularizată mai mult ca „Ziua Mamei” în perioada comunistă, este o sărbătoare oficială în Afganistan, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia. Pe de altă parte, este sărbătorită, fără a fi o sărbătoare oficială, în ţări precum Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi Letonia.

În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor – soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor. În România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor.

În România, Ziua Mamei a fost în schimb declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.