Mesaje de Crăciun care vă pot lăsa fără bani în conturi. O nouă metodă de fraudă de sărbători

De Sărbători, hackerii folosesc o nouă metodă de fraudă care vă poate lăsa fără bani în cont. Atenție la ce mesaje primiți de Crăciun.

25 dec. 2023, 18:16
Mesaje de Crăciun care vă pot lăsa fără bani în conturi. O nouă metodă de fraudă de sărbători

Unele mesaje de Crăciun vă pot lăsa fără bani în conturi de sărbători. Fiți atenți la mesajele primite în această perioadă, chiar și cele care vin aparent de la cunoștințe. Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați să accesați linkuri sau atașamente, contactați expeditorul pentru lămuriri printr-un alt canal de comunicare. Specialiștii avertizează că, atunci când primim astfel de mesaje, este posibil ca hackerii să fi clonat deja paginile prietenilor noștri pe rețelele de socializare.

Citește și: Urări de Crăciun. Mesaje pline de suflet pentru sărbători magice

„Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni! Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați prin mesaj să accesați link-uri sau atașamente, mai ales atunci când nu primiți detalii concrete despre motivul pentru care este necesar să faceți acea acțiune, contactați expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare! Este posibil ca prietenul sau cunoștința dvs. să aibă contul compromis de atacatori.

Citește și: Semne clare că ai telefonul ascultat și ți se citesc mesajele! Dacă apare asta pe ecranul tău nu există niciun dubiu

Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com) am putut observa ce se află de fapt în spatele mesajului primit”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).