Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. Cui trebuie să îi spunem La mulţi ani în această zi

Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi joi, 15 august, atunci când este decretată şi zi liberă de la stat. Găseşti mai jos cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria şi motivul pentru care Biserica acceptă ca românii să îşi spună La mulţi ani în această zi.

14 aug. 2019, 06:46
Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. Cui trebuie să îi spunem La mulţi ani în această zi

Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. 

Sărbătoarea cunoscută drept Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Iată de ce nu este greșit să spui „La mulți ani!” când sărbătorim Adormirea Maicii Domnului!

Mesaje de Sfânta Maria 2019. De ce nu este greşit să spui „La mulţi ani!” de Adormirea Maicii Domnului 

Ce nume se serbează de Sfânta Maria?

De Sfânta Maria, aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica. Dintre aceștia, aproximativ 1,8 milioane sunt femei ce poartă numele de Maria, aproximativ 270.000 femei ce poartă numele de Mariana și în jur de 51.000 femei ce poartă numele de Marinela. Însă, de Sfânta Maria îți mai sărbătoresc onomastica și persoanele care poartă numele de: Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. 

Mesaje de Sfânta Maria cu urări de „La mulți ani!”

La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!

– Toata fericirea Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!

– De Sf. Maria De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.

MESAJE de SFÂNTA MARIA. La mulți ani Maria! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos.

– Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!

– Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!

– De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

– La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc sa ti se îndeplinească toate dorințele.

O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe ţine. Să rămâi mereu blanda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingas ca tine.

Iti doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume! La mulți ani, Maria!

Fie ca Sfântă Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

– Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume îl porți, învață sa ierți, sa fi mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc si sa mă înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!

– Pentru ca ești o persoana atât de buna, de drăguța si de loiala, îmi doresc ca Fecioara Maria sa aibă grija de tine, sa iți călăuzească pașii si sa iți lumineze calea in viată.

– O zi frumoasa este ziua numelui tău! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

– De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu sa te călăuzească in tot cea-ce faci. La mulți ani!

E ziua ta, Maria, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine si la fel de gingaș. La mulți, ani! Cineva acolo sus te iubeşte, cineva aici jos ţine tare mult la ţine.

La mulţi ani! Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit(a) şi să ai parte de tot ce îţi doreşti.

– Sa ai o zi frumoasa si sa te bucuri de numele pe care li porți. Sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La mulți ani de Sfântă Maria!

– În această zi speciala, iți transmit cele mai sincere urâri. Sa ai o viată plina de lucruri bune iar Sfântă Maria al cărei nume li porți sa te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

– Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!

– La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii si Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată!

– Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume li porți, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească pașii si sa-ti lumineze calea!

– O sărbătorim pe Fecioara Maria si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguța cu toți cei din jurul tău!

– Astăzi e ziua ta, o zi frumoasa pentru tine. La mulți ani, Maria!

Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioara să-ți lumineze drumul în viață! La mulți ani de ziua numelui! La mulţi ani cu ocazia onomastici!

Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porți, să te ocrotească, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea! La mulți ani cu ocazia onomasticii!

La mulţi ani! Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţă mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!

Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta!

La multi ani, iubitule/iubito!

La mulţi ani, Maria! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioara să-ţi lumineze drumul în viaţă! Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. 


De ce spune tradiția de Sfânta Maria că nu e bine să urezi La mulţi ani în 15 august?

Se spune că în ziua Adormirii, îngerii şi sfinţii au umplut împrejurimile de lumină. De la funeralii ar fi lipsit apostolul Toma. Iar când acesta a revenit, după 3 zile, s-a dus la mormânt și l-a găsit gol. Și se crede că Fiul Ei a ridicat-o la cer, de-a dreapta Lui, ca Împărăteasă. Unii oameni spun că de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar morții, cosiderând că ziua onomastică poate fi sărbătorită doar pe 8 septembrie, atunci când Biserica sărbătorește Nașterea Maicii Domnului.

De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. 

Totuși, Biserica nu consideră greșit să spui „La mulți ani!” cu ocazia acestei zile, fiind considerată o sărbătoare plină a bucuriei. Moartea Maicii Domnului este mutare la Viață, dupa cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutătu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții”. Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie crestinortodox.ro. Numele Maria vine din ebraică și înseamnă – cea iubită, cea îndrăgită.

Mesaje de Sfânta Maria 15 august 2019. De ce este bine să urăm La mulţi ani de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.