Mesaje de Ziua Nationala a României. Urări de 1 DECEMBRIE 2020

Mesaje de Ziua Nationala, 1 Decembrie 2020. Românii sărbătoresc Marea Unire. Cu această ocazie vă prezentăm o serie de mesaje, felicitări, urări, SMS-uri pe care le puteți trimite prietenilor, pentru a le insufla spiritul de unitate și patriotism.

30 nov. 2020, 21:33
Mesaje de Ziua Nationala a României. Urări de 1 DECEMBRIE 2020

Mesaje de Ziua Nationala, 1 Decembrie 2020. La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

În această deosebită zi este ziua tuturor românilor, La mulți ani!

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem La mulți ani!

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român. La mulți ani!

Mesaje de Ziua Nationala  Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Restricții rutiere în Capitală de Ziua Națională a României. Pe unde nu au voie șoferii să meargă

Felicitări pentru toate succesele tale de până acum, ai demonstrat ca ești un român adevărat, La mulți ani!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărați!

Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani!

Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sărbătoarea sa unească toata suflarea românească. La mulți ani Romane!

La mulți ani romani, oriunde v-ați afla!

Mesaje de Ziua Nationala, La mulți ani Romania! La mulți ani prieteni! La mulți ani romani de pretutindeni!

La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Cu prilejul Zilei naționale a României doresc poporului roman cele mai călduroase felicitări si urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate si succes!

Mesaje de Ziua Nationala, Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc sa transmit poporului roman cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit.

La mulți ani tuturor romanilor si celor ce iubesc Romania!

Cum va fi sărbătorită Ziua Naţională de 1 decembrie la Arcul de Triumf
Daca te-ai prins in hora, joaca pana la capăt. La mulți ani romane, la mulți ani Romania!

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți romanii. Ne face plăcere sa transmitem salutările noastre unui client si unui roman deosebit. La Mulți Ani si petrecere frumoasa de Ziua Naționala!

Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere sa colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați romani. La Mulți Ani încununați de succes si prosperitate.

Cu ocazia Zilei Naționale dorim sa va felicitam pentru profesionalismul dumneavoastră si sa va transmitem cele mai sincere urâri de bine.

Cu romani de excepție ca tine tara noastră este mai bogata si mai respectata. Cu clienți deosebiți ca tine, noi suntem mai buni si mai puternici. Iți mulțumim si iți uram un sincer La Mulți Ani!

Ziua Naționala a României este prilej de mare bucurie pentru toți romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aducă in fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru ca sunteți roman.

Cu ocazia Zilei Naționale va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!

Suntem bucuroși sa colaboram cu romani deosebiți ca dumneavoastră. Datorita unor astfel de oameni Romania poate nutri speranța unui viitor mai bun. La mulți ani!

Lucrând cu oameni ca dumneavoastră, îndrăznim sa credem ca Romania poate avea un viitor mai bun. Va mulțumim pentru profesionalism si va dorim tot succesul pe care li meritați din plin. La mulți ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

Cu ocazia Zilei Naționale a României va transmit cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit. La Mulți Ani!

 

Mesaje de Ziua Nationala, Ziua naţională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, în perioada 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

ZIUA NAŢIONALĂ. 1 decembrie este ZIUA NAŢIONALĂ a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulie sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi.

ZIUA NAŢIONALĂ. 1 decembrie a fost adoptată ca ZIUA NAŢIONALĂ a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

ZIUA NAŢIONALĂ. Scurt istoric
ZIUA NAŢIONALĂ. 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, datã la care Marea Adunare de la Alba-Iulia voteaza unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, de fapt, între 21 noiembrie-4 decembrie 1918. Când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democratică Moldovenească. Apoi, la 24 ianuarie se adoptă declaraţia de Independenţă.

ZIUA NAŢIONALĂ. Adunarea Naţională de la Alba Iulie a adoptat o rezoluţie în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. La 1 decembrie 1918, politicianul Vasile Godiş a citit rezoluţia Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.”

Legea Unirii a fost ratificată prin decret de lege, la 11 decembrie 1918 de cãtre regele Ferdinand, fiind votatã de Adunarea Deputaţilor în şedinta din 29

decembrie 1919.

ZIUA NAŢIONALĂ. 1 decembrie nu este prima zi naţională a României
ZIUA NAŢIONALĂ. 1 decembrie nu a fost singura zi naţională. România a mai schimbat două astfel de sărbători în trecut. Între anii 1866-1947, 10 mai a fost considerată sărbătoarea şi ziuna naţională a României, deoarece Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai 1866 jurământul în faţa adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai 1877, Carol a proclamat în faţa parlamentului independenţa României.

ZIUA NAŢIONALĂ. După abdicarea regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, a fost proclamată Republica Populară Română. Astfel, ziua de 24 august a fost adoptată drept ziuna naţională, sub numele oficial de ziua insurecţiei armate antifasciste şi începutul revoluţiei populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste.

Ziua Naţională a României – TVR 1 transmite în direct ceremonia de la Arcul de Triumf. Documentar în premieră şi concerte, în programul special

Postul TVR 1 va transmite în direct ceremonia de la Arcul de Triumf prin care va fi marcată anul acesta Ziua Naţională, pe 1 decembrie, şi la care vor participa doar oficialităţi, iar în aceeaşi zi va difuza un documentar în premieră, concerte şi programe speciale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în acest an, de Ziua Naţională a României, ceremonia va fi una restrânsă, la care vor fi invitaţi ambasadori străini şi personal medical, fără participarea publicului şi fără paradă militară.

Ediţia specială a Ştirilor TVR, #NoiSuntemRomania, care va începe la ora 10.00, aduce în prim plan eroi din lupta cu pandemia. Chiar dacă anul acesta nu va fi organizată tradiţionala paradă militară, ediţia specială va cuprinde Ceremonia de la Arcul de Triumf.

Prima oră a programului în direct #NoiSuntemRomania va fi dedicată celor din linia întâi, care „au tratat” România prin solidaritate. Ediţia, care va include duplexuri cu studiourile TVR din Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, dar şi de la Chişinău, aduce în lumina reflectoarelor „eroii de lângă noi” – medici, profesori, voluntari, curieri -, precum şi modul în care fiecare dintre noi poate fi un erou printr-un gest simplu. Vor fi prezentate şi poveştile unor români din ţară şi străinătate.

Cea de-a doua parte a transmisiunii va cuprinde ceremonia de la Arcul de Triumf, iar în studio, alături de moderatorul Claudiu Lucaci, se va afla Valeriu Gheorghiţă, medic militar la Spitalul Militar, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid.

Transmisiuni de la evenimente din alte mari oraşe ale ţării vor putea fi urmărite în direct la TVR 1, de la 12.00 şi 14.00.

Documentar în premieră, concerte extraordinare de folclor şi alte ediţii speciale

Pe 29 noiembrie, de la ora 17:00, va fi difuzat un nou episod „Exclusiv în România”, despre luptătorii anticomunişti din cea mai longevivă mişcare de rezistenţă a Europei ocupate de bolşevici.

Pe 1 decembrie, între 07:00 şi 10:00, la matinalul TVR 1 vor fi prezenţi interpreţii Elena Merişoreanu, Damian Drăghici şi mai tânăra vasluiancă Raluca Radu, una dintre finalistele concursului „Vedeta populară”, sezonul trei. Invitţi vor fi şi chef Angie Cobuţ, care va prezenta trei feluri de sarmale (de post, tradiţionale şi de vită, în sos de gulaş), câinele Şuier, celebrul ciobănesc german al Poliţiei Române, şi fetiţa Sophia Boitan. Cel mai cunoscut câine poliţist, Şuier, participă de obicei la Parada de 1 Decembrie. Anul acesta, însoţit de stăpânul său.

În aceeaşi zi, de la ora 14:30, o emisiune care ne aduce cele mai emoţionante momente artistice dedicate Zilei Naţionale din cadrul concertelor extraordinare de folclor oferite de TVR anual telespectatorilor de 1 Decembrie.

Prima producţie documentară despre ia românească, proiectul „Port Valoare şi Splendoare”, va fi difuzată de la ora 16:30. Filmul în cinci episoade, ce poartă semnătura aceleiaşi Iuliana Tudor, îşi propune să exprime spiritul acestei ţări, prin bogăţia şi semnificaţia ritualurilor conţinute în procesul de realizare a iei, din fazele iniţiale, până la finalizare, aducând, totodată, în atenţia tuturor unul dintre cele mai valoroase elemente de identitate a românilor.

Concertul „Gheorghe Zamfir şi prietenii” va începe la ora 18:30. Interpreţi de talie naţională şi internaţională, discipoli ai maestrului, precum şi personalităţi artistice marcante ale genurilor folcloric, clasic şi pop au urcat pe scenă alături de celebrul naist: Enrico Macias, Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli, Valentina Năforniţă, Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor – Daniel Jinga, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor – Nicolae Botgros.

Filmul „Nemuritorii”, semnat de Sergiu Nicolaescu, cu Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin, Colea Răutu, Gheorghe Dinică şi Gina Patrichi, va putea fi urmărit de la ora 21:10.

Documentarul-dezbatere „Cine eşti tu, Cătălina?”, despre Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofiţer al Armatei Române, este propunerea lui Cornel Mihalache pentru ediţia specială „Dosar România”, programată să înceapă la ora 23:10. Alcătuit din documente, fotografii, mărturii, arhive de război, interviuri cu istorici, documentarul creionează un portret al acestui personaj feminin. Ecaterina Teodoroiu şi-a asumat rolul de soldat în prima linie, alături şi în fruntea subordonaţilor săi bărbaţi. A căzut în cele mai grele lupte din vara anului 1917. Moartea a plasat-o în legendă, deşi faptele ei erau cunoscute de mult.