Mesaje emoţionante pe pagina de Facebook a Teodorei Maftei. Fratele fotografei, sfâşiat de durere

Jurnalista Teodora Maftei în vârstă de 36 de ani a murit, luni dimineaţă, pe un pat de spital din Israel. Cumplita veste a picat ca un trasnet pentru prietenii şi familia tinerei fotografe. Pagina de Facebook a Teodorei a fost inundată de mesaje triste de la cei care acum o plâng fără încetare.

09 nov. 2015, 09:40
Mesaje emoţionante pe pagina de Facebook a Teodorei Maftei. Fratele fotografei, sfâşiat de durere

Jurnalista Teodora Maftei a murit luni dimineaţa în spital, în Israel. Fotograf şi editor la Pro TV, Teodora a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv şi fusese internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală. Medicii au decis să fie transferată într-un spital din Israel. Din păcate, Teodora nu a mai rezistat şi a decedat luni dimineaţa.

„Vreau incepand de astazi sa zambim… sa ne bucuram de tot ce avem… de toti ce-i pe care-i avem….. sa facem lucruri noi… sa ne descoperim pe noi…. si toate pentru Teo….. Va implor!”, a scris pe Facebook fratele Teodorei Maftei.

„Îți mulțumesc că ai ales ca și eu să fiu unul din oamenii pe care i-ai învățat atât de multe lucruri despre viață, puterea de a lupta, despre ce înseamnă să mergi mai departe și să zâmbești! Sunt norocoasă că te-am cunoscut, deși mi se rupe sufletul că ai plecat. Nu te voi uita niciodată!”, a scris Raluca Muresan.

„Ramas bun, draga mea rapidista…”, a scris Alex Oancea.

„Drum bun, Teo. Dumnezeu sa aiba grija de tine. Am fi vrut sa mai ramai putin cu noi”, a scris Albert Vladoianu‎. 

„De acolo de sus o să faci cele mai frumoase poze…. Odihnește-te în pace Teodora”, a scris George Balta.

„Teodora, poate ca acolo e lumina mai buna pentru pozele tale. Dumnezeu sa te odihneasca”, a scris Amalia Enache.

„O tragedie dincolo de cuvinte si intelegere, mult prea repede si mult prea nedrept…Teo, sa te odihnesti in pace…”, a scris Mirela Momanu‎.

„Draga Teodora Maftei, cand te-am cunoscut erai o fata timida, vesela si ratacita in redactia de sport a Pro TV-ului. Intr-o lume de pitbulli, rotweilleri sau labradori nebuni, tu erai canicheul vesel si fericit. Peste ceva timp, am fost cu sufletul alaturi de tine, la toate operatiile pe care le-ai infruntat. De fiecare data cand te intorceai de la spital eram socat de cata dragoste de viata aveai si cata bucurie reuseai sa descoepri in orice. La putin timp, ti-am repetat experienta cu operatia la scufita si am reusit sa ma refac psihic gandindu-ma cat de mult ai patimit tu si ce noroc am avut eu, ca mi-a reusit din prima. Imi aduca aminte cum te-am regasit la prima ta expozitie foto. La fel de vesela, de plina de viata, de fericita pentru noua ta pasiune, fotografia. Nu am sa uit niciodata ca am fost si la ultima ta expozitie. Fara tine, noi, astia de te-am admirat pentru dragostea ta de a trai din plin, nu am reusit sa fim ca tine: puternici. Sper insa ca, intr-o alta viata, ne vom revedea si vom vorbi, mai fericiti, despre operatii, fotografii si rock. Hai si despre Rapid… Da, Teo. E cam stupid sa mori din dragoste de viata”, a scris Eduard Darvariu.

Teodora Maftei a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichid aflată pe creierul mic, iar în aceste condiţii ea nu avea voie în cluburi.

Tânăra jurnalistă suferea de „chist arahnoidian de fosă posterioară”, respectiv o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană.

Diagnosticul i-a fost pus în 2005, după ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli şi probleme cu echilibrul. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură”, povestea Teo.

Din cauza faptului că lichidul nu poate fi eliminat, a avut şi o tromboză venoasă, respectiv i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştientă în toiul nopţii la spital.

Până acum a fost operată de şapte ori, din care de trei ori intervenţii direct pe creier, trei intervenţii la chist pe la gât, când medicii i-au montat un „furtun” de la chist până în stomac, care drenează surplusul de lichid, respectiv o dată a fost operată prin burtă, pentru a monta o valvă.

După prima intervenţie, tânăra a crezut că a murit. „Uneori e nevoie să mori puţin ca să simţi cu adevărat că trăieşti”, spunea ea.

“Când m-am trezit, primul lucru pe care l-am văzut a fost icoana cu Maica Domnului. Mi-am zis: La naiba, am murit! Am înţeles că, până să mă trezesc de-a binelea, dădusem un recital de înjurături în engleză”, îşi amintea Teo.

Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi. „Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi”, povestea tânăra pentru Mediafax.

Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 46, după ce încă trei răniţi au murit duminică dimineaţa şi alte nouă persoane au pierdut lupta cu viaţa în cursul zilei de sâmbătă.

INCENDIU COLECTIV. Guvernul interimar, condus de Sorin Cîmpean, s-a reunit luni, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară. Executivul va discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi familiile acestora.

Citeşte şi: Victimele din Colectiv, URMĂRITE DE BLESTEMUL FOCULUI. Coincidenţe stranii care îţi ridică părul pe tine

Guvernul va aproba, în ședința extraordinară de luni, ajutoare financiare de urgență pentru familiile răniților în incendiul din clubul Colectiv. Se vor acorda 7.500 de euro lunar familiilor răniților transportați la spitale în străinătate și 6.000 de lei familiilor celor internați în țară.

Potrivit prim-ministrului interimar, Sorin Cîmpeanu, cei 7.500 de euro reprezintă transportul – 1.500 de euro – la care se adaugă bani pentru masă, cazare și alte cheltuieli – 200 de euro pe zi timp de 30 de zile.

Ajutorul se va acorda pentru toata perioada internarii, incepand cu prima zi de spitalizare.

Plata acestor sume urmeaza a se face in maxim cinci zile de la primirea solicitarii, a spus premierul interimar, precizand ca au fost primite solicitari pentru 83 de raniti.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Comisia Europeană: România a cerut ajutor pentru transferul a 80 de răniţi grav