Mesaje violente găsite în casa agresorului din Brăila. Ce conţine referatul pentru propunerea de arestare

Agresorul din Brăila, care a rănit duminică 10 persoane, avea în casă bilete cu mesaje violente, pe care procurorii le-au descoperit la percheziții. Chiar și declarația dată în fața anchetatorilor a fost una extrem de violentă, conform referatului cu propunerea de arestare preventivă, obținut de România TV.

13 nov. 2018, 12:50
Mesaje violente găsite în casa agresorului din Brăila. Ce conţine referatul pentru propunerea de arestare

UPDATE: Planul atacatorului de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, care a rănit duminică zece persoane, era să omoare cât mai mulţi români şi apoi să se sinucidă, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Tribunalului Brăila.

Judecătorii au apreciat că incidentul de la Brăila se află la limita unui atentat terorist, având în vedere că Marius Valentin Parfenie a acţionat în baza unui plan stabilit înainte, ba mai mult şi-a anunţat intenţiile cu o zi înainte prin mai multe bilete scrise în acest sens, care se găsesc în momentul de faţă la dosarul cauzei.

„Acţiunile au avut menirea a atrage atenţia asupra unui aspect, a unei idei, în general unei idei extremiste/radicale, ori pentru a schimba ceva în ordinea unei societăţi, inclusiv în deciziile din domeniul politic, toate acestea fiind prevăzute expres de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar în cazul de faţă, scopul final şi declarat chiar de inculpat, al acţiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulţi români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, aşa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat conform propriilor declaraţii), inculpatul declarând, la momentul prinderii sale de către cetăţeni, ‘trebuie să curgă sânge în ţara asta’, ‘sunt un terorist’ etc., relevante fiind sub acest aspect şi ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el şi care se află la dosarul cauzei”, precizează Tribunalul Brăila.

Conform documentului, procurorii au găsit în casa atacatorului mai multe biletele cu mesaje extrem de agresive. Anchetatorii sustin că tânarul de 20 de ani pregatea fapte cu violenţă si a confirmat asta in prima declaraţie dată în faţa procurorilor. Ei le-au folosit ca proba pentru a obtine arestarea preventivă. „Surveniența cu mare ușurință a deciziei inculpatului de a săvârși acțiuni drastice, de maximă violență, rezultă din conținutul înscrisurilor găsite la locuința sa cu ocazia percheziției și din declarația din data de 12.11.2018, precum și din manifestările sale de după imobilizare, când striga că trebuie să curgă sânge„, se arată în Referatul pentru propunerea de arestare, obţinut de România TV.

Citeşte şi Anunţ de ultimă oră făcut de avocatul tânărului care a intrat cu maşina într-un mall din Brăila: „Este confuz…”

Chiar si vecinii confirma ca era un tip violent si a avut o condamnare cu suspendare si era in perioada de incercare dupa ce a baut un vecin cu o ţeavă, iar victima a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale.

Perseverența infracțională a inculpatului, căruia anterior i-a fost aplicată o măsură educativă pentru săvârșirea unei infracțiuni intenționate implicând violența (lovirea unei persoane cu o țeavă provocându-i leziuni vindecabile în 40-45 de zile), probează tocmai disprețul acestuia atât față de normele de conviețuire socială ce ocrotesc viața și integritatea corporală ale persoanelor, cât și față de actul de clemență de care a beneficiat anterior„, se mai arată în Referatul procurorilor.

Acum se asteapta rezultatele examenului toxicologi pentru că exista suspiciunea că ar fi fost drogat după o noapte de beţie in club, iar spre dimineaţă a plecat în cursa nebună în urma căreia a rănit 10 persoane.

ribunalul Brăila a emis luni mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Valentin Parfenie, care a rănit duminică zece persoane, şapte în parcarea mall-ului din Brăila, doi pietoni aflaţi pe centura oraşului şi a înjunghiat un bărbat căruia i-a furat maşina.

Marius Valentin Parfenie a fost condamnat în 2017, de Judecătoria Brăila, la 6 luni de supraveghere ca măsură educativă, pentru comiterea în 2015, pe vremea când era minor, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Marius Valentin Parfenie împreună cu tatăl său au bătut cu ranga un bărbat până l-au băgat în spital, tatăl acestuia fiind condamnat la rândul lui la 8 luni de închisoare.


loading...
Partenerii noștri