Mesajele de pe WhatsApp au deconspirat planurile teroriste

Nu este prima oară când aplicația WhatsApp se dovedește utilă în deconspirarea unor planuri nu tocmai bine intenționate. De asemenea, cei de la FBI folosesc întotdeauna aplicațiile de chat ca surse de informație.

11 iun. 2015, 10:50
Mesajele de pe WhatsApp au deconspirat planurile teroriste

De data aceasta, un grup de 16 bărbați a fost arestat pentru complotarea unui atac terorist asupra Belgiei. Autoritățile belgiene susțin că au colaborat cu cele americane pentru a monitoriza mesajele de pe WhatsApp ale suspecților. Aceștia făceau parte din grupul jihadist Cecen, care operează în Belgia, notează ArsTehnica.

Aplicația asigură criptare end-to-end pentru mesajele sale încă din noiembrie, cu ajutorul sistemului TextSecure. În teorie, dacă TextSecure ar fi fost activat, conținutul mesajelor teroriștilor ar fi fost foarte greu de citit. Protocolul schimbă încontinuu codurile de criptare. Totuși, nu e sigur dacă mesajele au fost criptate sau nu, mai ales pentru că sistemul nu este suportat de WhatsApp pentru iOS, iar mesajele de grup și imaginile nu sunt suportate de versiunea pentru Android.

Cum s-a întâmplat totul, pe playtech.ro