Mesajele de pe WhatsApp care îţi pot bloca telefonul. Au simboluri ascunse

Publicat: Luni, 07 Mai 2018 13:26 // Actualizat: Luni, 07 Mai 2018 13:26 // Sursa: romaniatv.net

Mesajele text despre care e vorba vin la pachet cu simboluri ascunse între spațiile libere. Astfel, dacă apeși pe vreuna din aceste părți ale mesajului, simbolurile ascunse se extind și dau peste cap aplicația sau sistemul de operare.

Foto: playtech.ro

Mesajele text despre care e vorba vin la pachet cu simboluri ascunse între spațiile libere, scrie playtech.ro. Astfel, dacă apeși pe vreuna din aceste părți ale mesajului, simbolurile ascunse se extind și dau peste cap aplicația sau sistemul de operare. Unul dintre aceste mesaje este un simplu text în ghilimele "This is very interesting," (asta e foarte interesant), care vine la pachet cu emojiul care râde cu lacrimi.

Citeşte şi Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook şi Whatsapp

Al doilea mesaj îți spune ce se întâmplă dacă apeși pe un punct care face parte din mesaj. "If you touch this black dot then your WhatsApp will hang," (dacă apeși pe acest punct negru, WhatsApp-ul tău se va bloca). Mesajul e însoțit de un emoji cu un deget care arată spre punct.

Firește, un astfel de mesaj te poate stârni să apeși pe acel punct, mai ales că ai parte de o asemenea "invitație". În spatele mesajului, transformat în HTML, se află caracterul "&rlm:", repetat de nenumărate ori. La ce e util acest simbol?

Dacă scrii în română, o vei face de la stânga la dreapta. Dacă, în schimb, vrei să adaugi într-un text un cuvânt într-o limbă care se scrie de la dreapta la stânga, va trebui să inserezi simbolul anterior. Acesta indică faptul că următorul cuvânt se scrie invers. Dacă simbolul este repetat de prea multe ori în serie, atunci e deja evident că aplicația și telefonul ți se pot bloca.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H