Mesajele vedetelor de Ziua Națională a României: „Nu a existat unul care să facă ceva pentru țara asta, să fii român nu e o mândrie”

Mai multe vedete din România și-au exprimat opinia cu privire la Ziua Națională a României, sărbătorită printr-o paradă tradițională în Piața Arcului de Triumf. În timp ce unele sunt nemulțumite de manifestațiile organizate în această zi, alții se mândresc cu faptul că sunt români și că Ziua Națională este serbată astfel.

01 dec. 2023, 11:03
Mesajele vedetelor de Ziua Națională a României: „Nu a existat unul care să facă ceva pentru țara asta, să fii român nu e o mândrie”
Mesajele vedetelor de Ziua Națională a României: „Nu a existat unu care să facă ceva pentru țara asta, să fii român nu e o mândrie”

Mai multe persoane publice din țara noastră și-au exprimat nemulțumirea cu privire la paradele care se desfășoară pe 1 Decembrie. Printre ele se numără și Bianca Drăgușanu, Tudor Chirilă și Dani Oțil. Există, însă, și vedete care au transmis mesaje emoționante cu ocazia acestei zile.

Citește și: Cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Parada militară de 1 Decembrie 2023 și evenimentele din toată țara

Mesajele vedetelor de Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este sărbătorită anual pe data de 1 Decembrie, când în țara noastră se desfășoară extrem de multe evenimente și parade tematice. Mii de români participă la acestea cu sufletul la gură și intonează cu mândrie Imnul României alături de marea de oameni prezentă în diferitele orașe ale țării. Se pare, însă, că acest lucru nu este privit cu ochi buni de către anumite vedete de la noi din țară, care și-au exprimat public nemulțumirea pe rețelele de socializare. Tudor Chirilă, de exemplu, consideră că această defilare mult așteptată este destinată unirii hoților din țara noastră, și nu a românilor.

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea”,  a postat Tudor Chirilă, revoltat, pe pagina sa de Facebook.

Și Bianca Drăgușanu a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care arată că este împotriva paradei de 1 Decembrie. Blocată în trafic și vizibil nervoasă de faptul că repetițiile pentru 1 Decembrie îi încurcă planurile, aceasta a transmis un mesaj dur pentru Ziua României.

„Să-mi spună și mie cineva ce aduc bun paradele. Ok, parada de 1 Decembrie, suntem români, mamă ce autostrăzi avem, mamă ce locuri de parcare etc. Parada ca paradă, încă nu e 1 Decembrie, dar ce aduce bun pregătirea pentru paradă? Ați văzut ce trafic e în București? Frate, deci abia aștept să vină alegerile, eu, care nu am nicio treabă cu politica, jur că de data asta o să mă implic maxim. Nu a existat unu care să facă ceva pentru țara asta, unu care a fost ales și a lăsat ceva bun în urma lui. Nu știu, eu sunt fan Dana Budeanu, iar tot ce zice femeia asta asumată, jur că are dreptate. Trăim într-o țară în care numai să fii români nu e neapărat o mândrie, e ceva rău de tot. Pentru ce ne trebuie paradă? Pentru ce?! Pentru ce aveți nevoie de pregătiri de paradă? Ce vreți să ne arătați? Cum stăm cu traficul sau cât de proști suntem că v-am mai votat o dată? Pentru ce?”, a fost mesajul Biancăi Drăgușanu.

Nici Dani Oțil nu a fost de acord cu evenimentul care are loc pe străzile Capitalei, care, din nou, a blocat întregul trafic. Vedeta nu vede motivul pentru care o asemenea paradă ar avea nevoie de repetiții desfășurate cu câteva zile înainte.

„Avea tata o vorbă: „Bă, dacă îți face rău, fie că e băutură, fie că e ceva, bă, dacă tot îți face rău, de ce continui?”. Sunt pro maraton, pro evenimente în București, bă, dar dacă nu știm să organizăm o paradă pe 1… E o coloană de mașini care merge înainte, oamenii sunt militari, ăștia la război trebuie să știe să meargă încolonați… De ce cu trei zile înainte blochezi tot, bă, dar tot? De ce să blochezi tot orașul ca să pui niște mașini să meargă într-o linie? Să nu vină vreun război, că noi nu suntem ok. Hai la anul să nu mai ținem, hai la anul să mai facem un spital!”, a spus prezentatorul TV nervos, pe InstaStory.

Există și vedete care se mândresc că sunt români și se bucură de această sărbătoare națională. Unele au trans mis și mesaje de suflet, potrivit cancan.ro.

Smiley: La mulți ani, România! La mulți ani, români! Să ne căutăm și regăsim mereu printre OAMENI, printre aceia empatici, deștepți, generoși, iubitori, ambițioși, zâmbitori, într-o Românie din ce în ce mai bună!

Cătălin Cazacu: La mulți ani, România! O țară care dacă nu exista, trebuia inventată. La mulți ani, români!

Cătălin Oprișan: Luăm o parte din Smaranda Brăescu, una din Eminescu, una din Grigorescu, alta din Iuliu Maniu, una din Regina Maria și ultima din Brâncuși. Totul sub um steag mare, roșu galben și albastru. Cred că ceva mai frumos nu se poate pentru a arăta că suntem Români. La mulți ani!

Cătălin Bordea: La mulți ani, România! Și să ai răbdare cu noi, că încetul cu încetul vom avea grijă de tine și te vom prețui la adevărata valoare!

Cătălin Botezatu: La mulți ani, române, oriunde te-ai afla tu pe acest glob. Pentru că sunt români pretutindeni și pentru că astăzi, de 1 decembrie, trebuie să ne mândrim cu faptul că suntem români. Indiferent unde ați fi, sunt sigur că acest sânge românesc, puternic, curge prin venele voastre, făcându-ne să ne simțim atât de mândri de tot ceea ce facem. Să fiți buni, să fiți sănătoși, să fiți fericiți, să vă dea Dumnezeu tot ce e mai bun pe lumea asta. La mulți ani, România!

Citește și: 1 Decembrie. Semnificaţia istorică a Zilei Naţionale a României