Ce i-ar spune Andreea Moldovan senatoarei Diana Șoșoacă dacă ar vedea-o fără mască: „Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm”

Andreea Moldovan a mărturisit ce mesaj i-ar transmite Dianei Șoșoacă dacă ar întâlni-o la Ministerul Sănătății fără să poarte masca de protecție.

07 apr. 2021, 16:04
Ce i-ar spune Andreea Moldovan senatoarei Diana Șoșoacă dacă ar vedea-o fără mască: „Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că masca ne poate apăra în fața coronavirusului. Aceasta, în condițiile în care Șoșoacă este unul dintre cei mai vocali contestatari ai măștii și a participat la protestele recente față de restricțiile anti-Covid.

„Sunt niște reguli pe care toți trebuie să le respectăm. Ce i-aș spune ar fi că acea mască pe care dânsa o combate este cea care poate să o apere. Și care a apărat foarte mulți oameni. Poate că nu e elegant să dau exemplul meu, dar această mască purtată un an de zile în spitalul de boli infecțioase, unde a fost doar patologie COVID, m-a ajutat să nu fac boala. Eu nu m-am îmbolnăvit de COVID doar purtând mască și respectând regulile elementare”, a spus Moldovan, la DigiFm.

După ce a participat la protestele din stradă împotriva măștii de protecție și a celorlalte restricții, Diana Șoșoacă s-a ales cu mai multe amenzi, cea mai mare dintre ele fiind de 15.000 de lei.

„Doamna senator este campioană la amenzi, dar se pare că n-o interesează”, a transmis recent ministrul de Interne, Lucian Bode.

Andreea Moldovan își menține părerea care îi sperie pe români: „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat din nou că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi 24.

Cîțu: M-am opus total ideii de lockdown

Florin Cîțu a vorbit, după ședința de guvern, despre ideea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, de a băga România în carantină timp de două săptămâni pentru a reduce numărul pacienților confirmați cu COVID.

„Era o discuţie teoretică. Nu luăm în calcul o carantinare, nu va fi niciun lockdown, m-am opus total. Mergem în direacţia relaxării, dar trebuie să ne vaccinăm. Astfel nu avem şanse.”, a declarat premierul.