Mesajul de Anul Nou al preşedintelui a declanşat o lovitură de stat. Militarii s-au răzvrătit UPDATE

O lovitură de stat este în plină desfăşurare în Gabon, unde Armata a anunţat la postul public de radio formarea unui Consiliu Naţional de Restaurare.

07 ian. 2019, 07:17

UPDATE. Guvernul de la Libreville anunţă că militarii răzvrătiţi au fost arestaţi de Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei Naţionale din Gabon. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executuivului situaţia este sub control, iar ordinea va fi restabilită în două-trei ore.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Într-o declaraţie făcută luni dimineaţa, militarii s-au arătat dezamăgiţi de discursul de Anul Nou al preşedintelui ţării, Ali Bongo. Acum ei au profitat de faptul că şeful statului se află în Maroc, unde se recuperează după un infarct suferit în luna octombrie.

În vârstă de 59 de ani, Ali Bongo este preşedintele Gabonului din 2009, când i-a succedat în funcţie tatălui său, Omar Bongo, dictatorul care a condus ţara timp de mai bine patru decenii, între 1967 şi 2009.

Corespondenţii străini spun că pe străzile capitalei au fost scoassde mai multe tancuri şi vehicule armate, iar unii spun să s-ar fi auzit chiar împuşcături, în apropiere de sediul televiziunii naţionale şi în centrul oraşului.